Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Pentru compoziție:
Se apropie cea mai importnată sărbătoare din an, Paștele! Este momentul perfect pentru a începe pregătirile pentru masa festivă și desigur că, pe lista principalelor bucate, se află pasca. Așadar, vă prezentăm o rețetă tradițională absolut delicioasă – PASCĂ CU BRÂNZĂ ȘI STAFIDE!
Cei foarte dragi, oaspeții și toți cei din jurul mesei se vor bucura de fiecare mușcătură, fiind un moment de conectare și de bucurie, care ne duce cu gândul la adevărata esență a sărbătorilor pascale: sărbătoarea familiei și a tradiției!
Găsiți mai jos toți pașii necesari pregătirii acestei rețete tradiționale: PASCĂ CU BRÂNZĂ ȘI STAFIDE!
VEDETA REȚETEI
Într-un bol mic, puneți 7g de drojdie uscată, o lingură de făină, o lingură de zahăr și 50 ml de lapte.
Între timp, într-un alt bol, turnați 500 g de făină, 3 gălbenușuri de ouă, un praf de sare și 5 linguri de zahăr.
Peste toată această compoziție, adăugați drojdia și turnați 300 ml de lapte călduț.
Începeți să frământați totul foarte bine, după care adăugați unt topit.
Lăsați aluatul la dospit pentru o oră și jumătate.
Continuăm prin a pregăti compoziția.
Într-un bol mare, puneți 700 g de brânză de vaci, coaja rasă de la o lămâie, 6 linguri de zahăr, zahărul vanilat, 2 ouă întregi și 2 linguri de făină.
Cu ajutorul unui mixer de bucătărie, amestecați totul energic.
Adăugați stafidele și amestecați din nou cu ajutorul unei linguri.
Presărați puțină făină pe blatul de lucru și așezați aluatul dospit.
Cu ajutorul unui cuțit, luați o treime din acesta și puneți-l deoparte.
Restul aluatului îl întindeți foarte bine cu ajutorul unui sucitor.
Presărați puțină făină pe sucitor, întindeți blatul pe sucitor și așezați-l în tava rotundă tapetată cu făună (28 cm diametru).
După ce ați așezat aluatul în tavă, puneți umplutura de brânză.
Tăiați marginile și aplatizați în interior.
Luați aluatul pe care l-ați pus deoparte și întindeți-l bine pe blatul de lucru cu ajutorul unui sucitor.
Începeți să faceți formele dorite pentru pască (puteți împleti, puteți face floricele, cruciulițe etc).
Într-un bol mic, bateți un ou cu un praf de sare și ungeți bine toată pasca.
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius și așezați pasca timp de 45 de minute.
Pasca cu brânză și stafide este gata!
Poftă bună!
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!