Pască cu brânză și stafide

Autor rețeță:
Roxana Blenche

Rețetă

Gata în

120 min.

Porții

8

Făină de grâu Paște Băneasa

Ingrediente

  • 500g făină albă 000 Băneasa
  • 7g drojdie uscată
  • o lingură de zahăr
  • 50ml de lapte
  • 3 gălbenușuri de ou
  • un praf de sare
  • 5 linguri de zahăr
  • 300ml lapte călduț
  • unt topit

Pentru compoziție:

  • 700g brânză de vaci
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 6 linguri de zahăr
  • 2 pliculețe de zahăr vanilat
  • 2 ouă întregi
  • 2 linguri de făină
  • 100g stafide

Mod de preparare

Se apropie cea mai importnată sărbătoare din an, Paștele! Este momentul perfect pentru a începe pregătirile pentru masa festivă și desigur că, pe lista principalelor bucate, se află pasca. Așadar, vă prezentăm o rețetă tradițională absolut delicioasă – PASCĂ CU BRÂNZĂ ȘI STAFIDE!

Cei foarte dragi, oaspeții și toți cei din jurul mesei se vor bucura de fiecare mușcătură, fiind un moment de conectare și de bucurie, care ne duce cu gândul la adevărata esență a sărbătorilor pascale: sărbătoarea familiei și a tradiției!

Găsiți mai jos toți pașii necesari pregătirii acestei rețete tradiționale: PASCĂ CU BRÂNZĂ ȘI STAFIDE!

Pasul 1

Într-un bol mic, puneți 7g de drojdie uscată, o lingură de făină, o lingură de zahăr și 50 ml de lapte.

Pasul 2

Între timp, într-un alt bol, turnați 500 g de făină, 3 gălbenușuri de ouă, un praf de sare și 5 linguri de zahăr.

Peste toată această compoziție, adăugați drojdia și turnați 300 ml de lapte călduț.

Începeți să frământați totul foarte bine,  după care adăugați unt topit.

Lăsați aluatul la dospit pentru o oră și jumătate.

Pasul 3

Continuăm prin a pregăti compoziția.

Într-un bol mare, puneți 700 g de brânză de vaci, coaja rasă de la o lămâie, 6 linguri de zahăr, zahărul vanilat, 2 ouă întregi și 2 linguri de făină.

Cu ajutorul unui mixer de bucătărie, amestecați totul energic.

Adăugați stafidele și amestecați din nou cu ajutorul unei linguri.

Pasul 4

Presărați puțină făină pe blatul de lucru și așezați aluatul dospit.

Cu ajutorul unui cuțit, luați o treime din acesta și puneți-l deoparte.

Restul aluatului îl întindeți foarte bine cu ajutorul unui sucitor.

Pasul 5

Presărați puțină făină pe sucitor, întindeți blatul pe sucitor și așezați-l în tava rotundă tapetată cu făună (28 cm diametru).

După ce ați așezat aluatul în tavă, puneți umplutura de brânză.

Tăiați marginile și aplatizați în interior.

Pasul 6

Luați aluatul pe care l-ați pus deoparte și întindeți-l bine pe blatul de lucru cu ajutorul unui sucitor.

Începeți să faceți formele dorite pentru pască (puteți împleti, puteți face floricele, cruciulițe etc).

Pasul 7

Într-un bol mic, bateți un ou cu un praf de sare și ungeți bine toată pasca.

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius și așezați pasca timp de 45 de minute.

Pasca cu brânză și stafide este gata!

Poftă bună!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

Rețetă

Gata în

120 min.

Porții

25

Rețetă

Gata în

35 min.

Porții

20