Chec cu unt, mac și lămâie

Autor rețeță:
Divă în Bucătărie

Rețetă

Gata în

60 min.

Porții

12

Făină de grâu All season Băneasa

Ingrediente

  • 200g făină Băneasa – cu agent de creștere
  • 150g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 4 ouă
  • 3 linguri suc lămâie
  • coajă rasă de la 1 lămâie
  • 80g mac

Pentru topping:

  • 120g zahăr pudră
  • 1 lingură limoncello
  • 1 lingură apă fierbinte

Mod de preparare

Un chec pufos, aromat și cu un gust surprinzător de gustos!

 

Pasul 1

Mixăm untul cu jumătate din cantitatea de zahăr și gălbenușuri.

Pasul 2

Adăugăm albușul bătut spumă tare cu restul de zahăr și zahăr vanilat și amestecăm ușor, de jos în sus.

Încorporăm făina amesetcată cu semințe de mac, apoi adăugăm coaja rasă și sucul de lămâie.

Pasul 3

Punem aluatul în formă de chec în tava tapetată cu hârtie de copt (sau ulei și făînă) și îl coacem în cupotorul preîncălzit la 180°C timp de 45 minute.

Pasul 4

Lăsăm checul să se răcească pe un grătar și pregătim glazura: amestecăm într-un bol zahărul pudră cu apă fierbinte și limoncello. Ungem checul cu glazură, așteptăm să se întărească, apoi putem felia.

Să aveți poftă!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

Rețetă

Gata în

50 min.

Porții

16

Rețetă

Gata în

80 min.

Porții

12