Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Pentru topping:
CHIFLE CU SEMINȚE ȘI FĂINĂ NEAGRĂ – sunt extrem de pufoase și gustoase și sunt o alternativă mai sănătoasă a chiflelor clasice cu făină neagră. Au o textură mai densă și sunt mai sățioase.
Se frământă rapid un aluat, se formează chiflele și se presară cu semințe. Foarte simplu de preparat!
Desigur că, prima chiflă o puteți servi caldă cu puțin unt. Este un adevărat curcubeu pe cerul gurii!
Pot fi mâncate in aceeași zi în care le-ați făcut sau a doua zi încălzite puțin la cuptorul cu microunde, pentru a păstra din textura pufoasă a acestora din prima zi.
VEDETA REȚETEI
Începem prin a pregăti aluatul.
Într-un castron puneți făina. Realizați o un gol/o adâncitură în mijlocul ei și adăugați apa călduță, drojdia, uleiul de măsline și zahărul.
Începeți prin a amesteca încet cu ajutorul unei linguri (de preferat de lemn), până ce aluatul începe să se adune încet.
În acest moment adăugați și sarea și continuați să amestecați până obțineți un aluat neted.
Într-un bol uns cu ulei de măsline, așezați aluatul și lăsați-l să dospească la temperatura camerei timp de o oră.
A venit momentul să dați formă chiflelor!
După ce a dospit aluatul și și-a dublat volumul, așezați-l pe masa de lucru.
Porționați aluatul obținut în bucăți de aproximativ 50g sau în 12 bucăți egale.
Din fiecare bucată formați chifle rotunde. Acoperiți tava cu chifle cu un prosop curat și dospiți într-un loc cald pentru aproximativ 30 de minute.
Următorul pas este să coacem chiflele în cuptorul încins la 180 de garde Celsius.
Așezați o hartie de copt în interiorul tăvii, iar deasupra, puneți chiflele.
Separat, într-un castron mai mic, amestecați cele două șinguri de făină și cele patru linguri de apă, în acest fel obținând o pastă ușor curgătoare.
Ajutându-vă de o pensulă, ungeți foecare chiflă în parte cu pasta de făină obținută, iar deasupra presărați semințele preferate.
Coaceți-le în cuptorul încins pentru aproximativ 30-35 de minute, până ce chiflele capătă o culoare aurie deasupra.
Serviți-le calde cu unt!
Poftă bună!
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!