Chifle cu făină neagră și semințe

Autor rețeță:
Andreea's Chinesefood

Rețetă

Gata în

60 min.

Porții

8

Făină de grâu All season Băneasa

Ingrediente

  • 350g făină neagră Băneasa
  • 7g drojdie
  • 150ml apă călduță
  • o linguriță zahăr
  • 70ml ulei de măsline
  • o linguriță de sare

Pentru topping:

  • 2 linguri făină neagră Băneasa
  • 4 linguri de apă
  • semințe la alegere (in, susan, dovleac, floarea soarelui, mac etc) sau fulgi de ovăz.

Mod de preparare

CHIFLE CU SEMINȚE ȘI FĂINĂ NEAGRĂ – sunt extrem de pufoase și gustoase și sunt o alternativă mai sănătoasă a chiflelor clasice cu făină neagră. Au o textură mai densă și sunt mai sățioase.

Se frământă rapid un aluat, se formează chiflele și se presară cu semințe. Foarte simplu de preparat!

Desigur că, prima chiflă o puteți servi caldă cu puțin unt. Este un adevărat curcubeu pe cerul gurii!

Pot fi mâncate in aceeași zi în care le-ați făcut sau a doua zi încălzite puțin la cuptorul cu microunde, pentru a păstra din textura pufoasă a acestora din prima zi.

Pasul 1

Începem prin a pregăti aluatul.

Într-un castron puneți făina. Realizați o un gol/o adâncitură în mijlocul ei și adăugați apa călduță, drojdia, uleiul de măsline și zahărul.

Începeți prin a amesteca încet cu ajutorul unei linguri (de preferat de lemn), până ce aluatul începe să se adune încet.

În acest moment adăugați și sarea și continuați să amestecați până obțineți un aluat neted.

Pasul 2

Într-un bol uns cu ulei de măsline, așezați aluatul și lăsați-l să dospească la temperatura camerei timp de o oră.

 

Pasul 3

A venit momentul să dați formă chiflelor!

După ce a dospit aluatul și și-a dublat volumul, așezați-l pe masa de lucru.

Porționați aluatul obținut în bucăți de aproximativ 50g sau în 12 bucăți egale.

Din fiecare bucată formați chifle rotunde. Acoperiți tava cu chifle cu un prosop curat și dospiți într-un loc cald pentru aproximativ 30 de minute.

Pasul 4

Următorul pas este să coacem chiflele în cuptorul încins la 180 de garde Celsius.

Așezați o hartie de copt în interiorul tăvii, iar deasupra, puneți chiflele.

 

Pasul 5

Separat, într-un castron mai mic, amestecați cele două șinguri de făină și cele patru linguri de apă, în acest fel obținând o pastă ușor curgătoare.

Ajutându-vă de o pensulă, ungeți foecare chiflă în parte cu pasta de făină obținută, iar deasupra presărați semințele preferate.

Coaceți-le în cuptorul încins pentru aproximativ 30-35 de minute, până ce chiflele capătă o culoare aurie deasupra.

Serviți-le calde cu unt!

Poftă bună!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

Rețetă

Gata în

60 min.

Porții

12