Penne quatro formaggi

Autor rețeță:
Bucătăria Urecheatei

Rețetă

Gata în

30 min.

Porții

2

Paste din grâu dur All season Antonio di Vaio

Ingrediente

  • 200g penne rigate Antonio di Vaio
  • 250ml smântână lichidă pentru gătit
  • 50g mozzarella răzuită
  • 50g parmezan răzuit
  • 50g brânză provolone răzuită
  • 50g gorgonzola
  • 1 linguriță unt
  • ¼ linguriță sare
  • ¼ linguriță piper
  • Chives (opțional)

Mod de preparare

Astăzi gătim împreună o rețeta de paste. Penne quattro formaggi, o rețeta pe care noi o îndrăgim foarte foarte tare. De fapt, în general îndrăgim pastele și probabil ați observat asta din mulțimea de rețete de pe blog.

Pastele sunt hrănitoare și pot fi pregătite în fel și chip, iar dacă ne duc și mai aproape de Italia, cu atât mai bine. În plus, pastele noastre de azi se pregătesc rapid de tot, vă promit!

Cum se apropie vacanța noastră la Roma, m-am gândit să ne facem încălzirea cât mai bine cu putință. Adică cu o porție de penne quattro formaggi! Eu zic că am ales bine, nu? Până acum am evitat să le pregătesc acasă. Cumva îmi era teamă că nu voi reuși să obțin un sos cremos care să îmbrace frumos pastele.

Însă, contrar teoriei că de ce ți-e frică nu scapi, sosul meu a ieșit perfect. Așa că nu pot decât să vă sfătuiesc să alungați orice temere din bucătărie și să testați, testați și savurați!

Pasul 1

Punem la fiert 2l de apă într-o oală încăpătoare și adăugăm puțină sare. Când apa începe să fiarbă, adăugăm pastele și le fierbem conform instrucțiunilor de pe ambalaj. În cazul meu, am fiert pastele 8 minute.

Pasul 2

Cât timp se fierb pastele ne ocupăm de sos. Într-o tigaie punem untul, iar când acesta este topit adăugăm smântână, sarea și piperul. Când smântână începe să fiarbă, adăugăm brânzeturile. Gorgonzola o mărunțim cu mâna sau din cuțit.

Amestecăm până brânzeturile sunt topite. În 5 minute sosul este gata.

Pasul 3

Între timp și pastele sunt fierte, așa că le scurgem de apă și le adăugăm peste sos. Amestecăm cu două spatule până penne-le sunt bine îmbrăcate de sos.

Pasul 4

Rețeta noastră de penne quattro formaggi este gata! Le aranjăm frumușel în farfurie, pe deasupra presăram puțin chives tocat mărunt și rasnim piper. În loc de chives se poate folosi și pătrunjel tocat mărunt, sau chiar puteți renunta total la verdeață.

Sper să vă placă și vouă rețeta mea!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...