Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Astăzi gătim împreună o rețeta de paste. Penne quattro formaggi, o rețeta pe care noi o îndrăgim foarte foarte tare. De fapt, în general îndrăgim pastele și probabil ați observat asta din mulțimea de rețete de pe blog.
Pastele sunt hrănitoare și pot fi pregătite în fel și chip, iar dacă ne duc și mai aproape de Italia, cu atât mai bine. În plus, pastele noastre de azi se pregătesc rapid de tot, vă promit!
Cum se apropie vacanța noastră la Roma, m-am gândit să ne facem încălzirea cât mai bine cu putință. Adică cu o porție de penne quattro formaggi! Eu zic că am ales bine, nu? Până acum am evitat să le pregătesc acasă. Cumva îmi era teamă că nu voi reuși să obțin un sos cremos care să îmbrace frumos pastele.
Însă, contrar teoriei că de ce ți-e frică nu scapi, sosul meu a ieșit perfect. Așa că nu pot decât să vă sfătuiesc să alungați orice temere din bucătărie și să testați, testați și savurați!
VEDETA REȚETEI
Punem la fiert 2l de apă într-o oală încăpătoare și adăugăm puțină sare. Când apa începe să fiarbă, adăugăm pastele și le fierbem conform instrucțiunilor de pe ambalaj. În cazul meu, am fiert pastele 8 minute.
Cât timp se fierb pastele ne ocupăm de sos. Într-o tigaie punem untul, iar când acesta este topit adăugăm smântână, sarea și piperul. Când smântână începe să fiarbă, adăugăm brânzeturile. Gorgonzola o mărunțim cu mâna sau din cuțit.
Amestecăm până brânzeturile sunt topite. În 5 minute sosul este gata.
Între timp și pastele sunt fierte, așa că le scurgem de apă și le adăugăm peste sos. Amestecăm cu două spatule până penne-le sunt bine îmbrăcate de sos.
Rețeta noastră de penne quattro formaggi este gata! Le aranjăm frumușel în farfurie, pe deasupra presăram puțin chives tocat mărunt și rasnim piper. În loc de chives se poate folosi și pătrunjel tocat mărunt, sau chiar puteți renunta total la verdeață.
Sper să vă placă și vouă rețeta mea!
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!