Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
Azi vreau să va propun o rețeta care în sine este foarte versatilă – Penne all’amatriciana. Sosul all’amatriciana este un sos italian tradițional, provenit din regiunea Amatrice, pregătit din slănină de porc, brânză pecorino și roșii. Este unul dintre cele mai cunoscute și iubite sosuri din bucătăria italiană și certificat că unul dintre produsele tradiționale agro-alimentare ale regiunii Lazio. Însă rețeta de sos all’amatriciana are atât de multe variațiuni, de la folosirea roșiilor proaspete la cele în suc propriu sau suc/passata de roșii, de la ceapă și usturoi folosite în sos și până la diverse tipuri de paste. Azi încercăm rețeta de Penne all’amatriciana.
Deși în mod tradițional rețeta se pregătește cu Spaghetti, vreau să va arăt azi varianta mea – Penne all’amatriciana, o varianta mai light, în care înlocuim slănină cu pancetta sau un bacon cu foarte puțînă grăsime, nu folosim ulei deloc, ci doar puțînă grăsime lăsată de carne, folosim o cantitate mai mică de brânză, doar 50g de parmesan răzuit sunt suficiente pentru a da cremozitate sosului și, mai ales, folosim Penne integrale din grâu dur, un produs din gama Paște Băneasa care și-a găsit de ceva timp locul în bucătăria mea și se descurcă de minune în combinație cu diverse ingrediente.