Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE

Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Pentru servit
Rețeta de pui crispy cu panko și parmezan este una dintre cele mai gustoase rețete. Carnea de pui rămâne fragedă și suculentă, iar crusta crocantă este delicioasă. Se poate servi la prânz sau cină, dar și pe post de gustare. Iese atât de gustos încât îl poți mânca și simplu, cald, imediat cum este scos din cuptor. Puiul crispy cu panko și parmezan este gătit sănătos, la cuptor.
Panko, numit și pesmet japonez, este folosit în mod special pentru preparate prăjite în ulei. Acesta absoarbe mai puțină grăsime decât pesmetul clasic. Este obținut doar din pâine albă și nu conține crustă. Nu are formă obișnuită de pesmet. Seamănă cu niște fulgi mari și subțiri. Are textura aerată, ușoară și delicată. La pesmetul panko nu contează aroma, ci textura acestuia.
Pentru ca textura să rămână crocantă, indiferent de metoda aleasă de gătire prin prăjire sau coacere, trebuie să o faci la temperatura mare.
Taie pieptul de pui în jumătate pe orizontală, pentru o obține bucăți de aceeași grosime. Ulterior, secționează-l în fâșii de aproximativ aceleași dimensiuni.
Pregătelte ingredientele pentru crustă. Folosește pesmet crocant panko Băneasa. Este un sortiment cu origini japoneze, ideal pentru preparate prăjite sau coapte. Are o textură aerată și ușoară.
Peste pesmet pune boia dulce, oregano și parmezan și amestecă. În alt vas amestecă făină cu sare și piper. Separat, bate ouăle.
Trece fiecrae bucată de carne prin făină, ouă și parmezan, acoperindu-le uniform cu acestea.
Aranjează-le în tava mare a cuptorului, tapetată în prealabil cu hârtie de copt. Coace puiul crispy în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pentru aproximativ 10 minute.
Între timp, pregătește sosul. Amestecă iaurtul grecesc cu oregano, puțină sare, maioneză și usturoi dat prin presă.
Scoate tava, întoarce bucățile de pui pe cealaltă parte și mai lasă-le pentru încă 8 minute. dacă ai fâșăă groase, lasă-le încă 10 minute.
Bucățile de pui crispy cu panko și parmezan sunt delicioase!
Poftă bună!
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!