Pui crispy cu panko și parmezan

Autor rețeță:
Divă în Bucătărie

Rețetă

Gata în

34 min.

Porții

8

Pesmet și panko All season Băneasa

Ingrediente

  • 120g pesmet crocant panko de la Băneasa
  • 400g piept de pui
  • 3 ouă
  • 150g făină
  • 1 linguriță sare
  • 1/2 linguriță piper proaspăt măcinat
  • 1 linguriță oregano uscat
  • 1 lingură boia dulce
  • 30g parmezan ras fin

Pentru servit

  • 150g iaurt grecesc
  • 1 cățel mare de usturoi
  • 2 linguri maioneză
  • 1 linguriță oregano uscat
  • 1/4 linguriță sare
Vezi rețeta Video

Mod de preparare

Rețeta de pui crispy cu panko și parmezan este una dintre cele mai gustoase rețete. Carnea de pui rămâne fragedă și suculentă, iar crusta crocantă este delicioasă. Se poate servi la prânz sau cină, dar și pe post de gustare. Iese atât de gustos încât îl poți mânca și simplu, cald, imediat cum este scos din cuptor. Puiul crispy cu panko și parmezan este gătit sănătos, la cuptor.

Panko, numit și pesmet japonez, este folosit în mod special pentru preparate prăjite în ulei. Acesta absoarbe mai puțină grăsime decât pesmetul clasic. Este obținut doar din pâine albă și nu conține crustă. Nu are formă obișnuită de pesmet. Seamănă cu niște fulgi mari și subțiri. Are textura aerată, ușoară și delicată. La pesmetul panko nu contează aroma, ci textura acestuia.

Pentru ca textura să rămână crocantă, indiferent de metoda aleasă de gătire prin prăjire sau coacere, trebuie să o faci la temperatura mare.

Pasul 1

Taie pieptul de pui în jumătate pe orizontală, pentru o obține bucăți de aceeași grosime. Ulterior, secționează-l în fâșii de aproximativ aceleași dimensiuni.

Pasul 2

Pregătelte ingredientele pentru crustă. Folosește pesmet crocant panko Băneasa. Este un sortiment cu origini japoneze, ideal pentru preparate prăjite sau coapte. Are o textură aerată și ușoară.

Peste pesmet pune boia dulce, oregano și parmezan și amestecă. În alt vas amestecă făină cu sare și piper. Separat, bate ouăle.

Pasul 3

Trece fiecrae bucată de carne prin făină, ouă și parmezan, acoperindu-le uniform cu acestea.

Aranjează-le în tava mare a cuptorului, tapetată în prealabil cu hârtie de copt. Coace puiul crispy în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pentru aproximativ 10 minute.

Pasul 4

Între timp, pregătește sosul. Amestecă iaurtul grecesc cu oregano, puțină sare, maioneză și usturoi dat prin presă.

Pasul 5

Scoate tava, întoarce bucățile de pui pe cealaltă parte și mai lasă-le pentru încă 8 minute. dacă ai fâșăă groase, lasă-le încă 10 minute.

Bucățile de pui crispy cu panko și parmezan sunt delicioase!

Poftă bună!

DESPRE INGREDIENTE

  • Poți folosi piept de pui, dar și pulpe dezosate;
  • Pesmetul panko de la Băneasa este cel mai bun pentru această rețetă. Poți folosi și pesmet simplu, dar nu iese la fel de crocant;
  • Oregano uscat dă o aromă deosebită, dar poți să îl înlocuiești cu cimbru;
  • Parmezanul trebuie să fie ras fin;
  • Crusta crocantă și delicioasă este obținută din pesmet panko și parmezan;
  • Este un sortiment de origine japoneză.
Vezi rețeta Video

Vezi Imagini cu Rețeta

VEZI REȚETA VIDEO

Ai mai putea încerca și...

Rețetă

Gata în

20 min.

Porții

8

Rețetă

Gata în

45 min.

Porții

8