Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
Pentru aluat foietaj:
Pentru umplutură:
Plăcinta cu ciuperci este un preparat gustos, ce îți va încânta simțurile și cu aroma sa bogată și cu textura delicată. Se face extrem ușor și are o umplutură savuroasă de ciuperci proaspete, fiind potrivită pentru orice masă a zilei.
Dacă nu ai timp suficient pentru a face aluatul în casă, îl poți cumpăra. Dar îți garantăm că deși la prima vedere pare greu de realizat, aluatul prezentat în această rețetă nu are nevoie de tehnici complicate și nici timpi foarte mari de lucru.
Tips & Tricks:
Începem prin a pregăti aluatul.
Pune făina în bolul unui mixer mare și adaugă sare și jumătate din cantitatea de unt. Mixează 30 de secunde, apoi toarnă apă foarte rece. Adaugă și restul de unt și mixează până se formează aluatul.
Așează aluatul pe blatul de lucru, tapetându-l înainte cu făină. Întinde-l într-un dreptunghi de 35*25 cm.
Împarte aluatul în 3 și împăturește prima treime peste cea din mijloc.
Pune și cealaltă treime peste primele două. Întinde iar aluatul în sens invers față de prima dată.
Acum obții un dreptunghi de 40*30 cm. Împăturește-l pe lungime, taie-l în jumătate și rulează cele două bucăți.
Pune aluatul în frigider pentru 2 ore.
Tocăm ceapa mărunt, iar ciupercile le curățăm și le tăiem în cuburi mici. Încingem jumătate din cantitatea de ulei și călim tot aât din cantitatea de ceapă.
După ce s-a înmuiat, ounem jumătate din ciuperci și prăjim până s-a evaporta lichidul și s-au rumenit.
Repetăm operațiunea cu restul de ceapă și ciuperci, le punem pe toate în tigaie și le lăsăm să se răcească complet.
Presărăm sare și piper și amestecăm.
Într-un bol, spargem 3 ouă și le amestecăm bine. Le adăugăm peste ciuperci împreună cu cașcavalul ras și mărarul verde proaspăt tocat.
Trecem la montarea plăcintei. Pe rând, întindem cele două rulouri de aluat și tăiem marginile în așa fel încât să intre și să arate frumos în tavă.
Înțepați primul aluat cu furculița, împiedicând astfel creșterea neuniformă a acestuia. Presărați o lingură de pesmet. Distribuiți-o uniform, apoi puneți ciupercile.
Le nivelăm, presărăm iar pesmet și punem al doilea aluat. Le fel, îl înțepăm și pe acesta.
Coacem plăcinta pentru aproximativ 45 de minute în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius.
Las-o să se răcească pe un grătar, apoi tai-o cu un cuțit în 16 bucăți.
Plăcinta ciu ciuperci este gata pentru a fi servită! Și îți promitem că este extrem de gustoasă!
Poftă bună!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!