Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE

Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Zi și noapte este o altă prăjitură clasică, o rețetă a copilăriei. Sigur o veți găsi în caietele mamelor și bunicilor. Buni Sia o pregătea în special în perioada de post pentru că nu necesită mari pregătiri, avea mereu în cămară o sticlă de sifon gata să fie folosită și putea adăuga în rețetă orice avea la îndemână: magiun de prune sau gem între cele două straturi, miez de nucă deasupra sau în compoziție și aromele preferate: vanilie, migdale, coajă de lămâie sau de portocale etc.
Făina Băneasa 000 este nelipsită din cămara noastră, astfel că am folosit-o cu succes și în această rețetă. Este făina perfectă pentru deserturi, astfel că o puteți folosi la rețetele de cozonaci, cornulețe și prăjiturile voastre preferate. Și ce îmi place cel mai mult este faptul că o pot folosi și la rețete sărate, astfel că apelez la ea când vreau să fac sos bechamel sau sosuri de roșii pentru supe. Se comportă minunat de fiecare dată!
Pornim cuptorul la 180°C și punem hârtie de copt într-o tavă de 20x30cm.
Într-un bol punem apă minerală, uleiul, zahărul, coaja de lămâie, esența de vanilie. Amestecăm foarte bine, până nu se mai simt granulele de zahăr. Adăugăm făina cernută împreună cu praful de copt. Amestecăm până obținem un aluat omogen.
Împărțim compoziția în 2 părți egale. În jumătate adăugăm esența de rom și cacaua, pe care o cernem ca să evităm formarea de cocoloașe. Amestecăm bine-bine!
În tava pregătită turnăm aluatul aluatul alb, nivelăm cu spatula într-un strat uniform.
Deasupra turnăm aluatul cu cacao, în fir subțire, având grijă să acoperim întreaga suparafata a tăvii. Nivelăm ușor cu spatula. Punem pe deasupra nucă măcinată sau tăiată grosier. Dăm tava la cuptor 25-30 de minute sau până trece testul scobitorii. O scobitoare introdusă în mijlocul prăjiturii va ieși curată, fără urme de aluat necopt.
Nu-i așa că Prăjitura Zi și noapte de post se face foarte ușor? În plus, este una dintre cele mai pufoase prăjituri și vă garantez că nimeni nu va ghici că nu are ouă, unt sau lapte!
Alături de prietenii de la Băneasa vă dorim Poftă bună! și un post cu folos!
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!