Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Deși bulzul tradițional se pregătește în porții rotunde cu mămăligă și brânză de burduf, există și varianta mai modernă la cuptor. Preparatul acesta este perfect pentru zilele reci și friguroase atunci când dorești să mănânci o mâncare caldă și sățioasă.
Partea bună la acest bulz este că poți să jonglezi cu ingredientele și cu cantitățile. Spre exemplu, am văzut câteva variante de bulz la cuptor în care se punea și smântână. Eu una nu obișnuiesc să pun și smântână, însă adaug puțin unt în mămăligă.
Referitor la mămăligă: puteți folosi ce mălai doriți voi. Există acum multe variante de mălai așa că puteți face cu mălaiul preferat. Eu am folosit astăzi mălaiul pentru mămăligă rapidă de la Băneasa. A rezultat o mămăligă cremoasa și tare bună! Și da, mălaiul a fiert mai repede decât cel clasic. În plus, am optat pentru o mămăligă mai moale pe care să o pot întinde în straturi în tava mea pentru copt.
Pregătiți mămăliga: puneți pe foc o oală cu 2 litri apă și sarea. Aduceți apa la punctul de fierbere. În momentul în care apa a dat în clocot adăugați trepatat mălaiul în timp ce amestecați rapid cu ajutorul unui tel.
Puneți capacul oalei și lăsăți să fiarbă 3 minute. Adăugați untul, amestecați bine și mai lăsați sa fiarbă 2 minute. Luați oala de pe foc și lăsați deoparte mămăliga acoperită.
Pregătiți bulzul la cuptor: încingeți cuptorul la 190 grade Celsius. Ungeti cu unt o tavă și lăsați deoparte. Tăiați șunca în fâșii subțiri și prăjiți fășiile la foc mic până ce devin rumene. Scurgeți-le bine de untură și puneți-le pe șervete de bucătărie pentru a elimina toată grăsimea.
În tava pregătită puneți jumătate din cantitatea de mămăligă, întindeți bine mămăliga pe fundul tăvii. Radeți brânza sau telemeaua pe deasupra într-un strat uniform. Presărați șunca prăjită pe deasupra.
Continuați cu cealaltă jumătate de cantitate de mămăligă, nivelați bine. Cu ajutorul unei linguri faceți 3-4 adâncituri pentru a putea pune ouăle. Spargeți câte un ou și așezați-l în adâncitura formată. Pe deasupra presărați brânză rasă și fâșii de bacon. Dați bulzul la cuptorul încins pentru 20 de minute. Aveți grijă ca ouăle să fie gătite, dar să rămână moi și cleioase.
Consumați bulzul fierbinte. Dacă vă rămâne și pentru a doua zi, îl puteți reîncălzi la cuptor.
Enjoy!
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!