Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
350g făină albă superioară 000 Băneasa
25g pudră de cacao
6g praf de copt
1g sare
200g zahăr
150ml apă minerală
120ml băutură vegetală de orez cu cocos
100ml ulei
1 lingură extract de vanilie
Pentru cremă și decor:
150g ciocolată neagră fără lactoză
200ml lapte vegetal
50g zahăr
15g amidon
40g unt de cocos
1 lingură extract de vanilie
100g fistic tocat cu granulație medie
Am făcut această prăjitură de multe ori și nimeni nu și-a dat seama că este de post. Blatul moale și umed și gustul cremei de ciocolată te vor face să spui că este cea mai bună prăjitură de post cu ciocolată și fistic.
Îmi place această rețetă pentru că se face foarte ușor și rapid.
În 15 minute, pui blatul în cuptor și în maxim 5 minute crema este fiartă.
Așteptarea pentru asamblare poate dura ceva mai mult timp, dar cu siguranță fiecare minut de așteptare va fi răsplătit la final.
VEDETA REȚETEI
Într-un bol am pus zahărul cu băutura vegetală de orez cu cocos, uleiul, apa minerală și extractul de vanilie. Am amestecat până când s-a dizolvat zahărul.
În alt bol am cernut făina. Am dat prin sită și pudra de cacao, apoi am adăugat praful de copt și sarea.
Peste ingredientele solide am turnat lichidele și am amestecat până când compoziția s-a omogenizat.
Am turnat aluatul în tavă cu pereți detașabili, tapetată cu hârtie de copt, apoi am copt blatul 20 minute la 180°C sau până trece testul cu scobitoarea.
.
În acest timp am pregătit crema. Am dizolvat amidonul cu 50 ml băutură vegetală.
Am pus ciocolata pe foc cu restul de băutură vegetală, amidonul dizolvat și zahăr. Am lăsat pe foc până când s-a topit ciocolata, apoi am oprit focul.
Am turnat extractul de vanilie, am amestecat și am lăsat să se răcească.
Când ciocolata era ușor călduță am încorporat untul de cocos. Am pus ciocolata în frigider pentru 30 minute, apoi am turnat-o peste blatul prăjiturii.
Am nivelat și am presărat fisticul tocat mai mare. L-am apăsat foarte ușor pentru a se lipi de cremă. Trebuie să ai grijă să nu pui presiune mare pe cremă, pentru că se va prelinge pe margini.
Prăjitura cu ciocolată și fistic trebuie să stea minim 3 ore la frigider înainte să fie porționată. Blatul este umed și în același moale și pufos, iar crema are un gust senzațional, completat perfect de fistic.
Servire prăjitură de post cu ciocolată și fistic:
După 3 ore poate fi feliată.
Este pur și simplu senzațională!
Se păstrează proaspătă și gustoasă în frigider până la 5 zile dacă este acoperită cu un bol de sticlă sau cu capacul folosit la cuptorul cu microunde.
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!