Prăjitură de post cu ciocolată și fistic

Autor rețeță:
Divă în Bucătărie

Rețetă

Gata în

30 min.

Porții

8

Făină de grâu Post Băneasa

Ingrediente

350g făină albă superioară 000 Băneasa

25g pudră de cacao

6g praf de copt

1g sare

200g zahăr

150ml apă minerală

120ml băutură vegetală de orez cu cocos

100ml ulei

1 lingură extract de vanilie

Pentru cremă și decor:

150g ciocolată neagră fără lactoză

200ml lapte vegetal

50g zahăr

15g amidon

40g unt de cocos

1 lingură extract de vanilie

100g fistic tocat cu granulație medie

Vezi rețeta Video

Mod de preparare

Am făcut această prăjitură de multe ori și nimeni nu și-a dat seama că este de post. Blatul moale și umed și gustul cremei de ciocolată te vor face să spui că este cea mai bună prăjitură de post cu ciocolată și fistic.

Îmi place această rețetă pentru că se face foarte ușor și rapid.

În 15 minute, pui blatul în cuptor și în maxim 5 minute crema este fiartă.
Așteptarea pentru asamblare poate dura ceva mai mult timp, dar cu siguranță fiecare minut de așteptare va fi răsplătit la final.

Pasul 1

Într-un bol am pus zahărul cu băutura vegetală de orez cu cocos, uleiul, apa minerală și extractul de vanilie. Am amestecat până când s-a dizolvat zahărul.

Pasul 2

În alt bol am cernut făina. Am dat prin sită și pudra de cacao, apoi am adăugat praful de copt și sarea.

Pasul 3

Peste ingredientele solide am turnat lichidele și am amestecat până când compoziția s-a omogenizat.

Am turnat aluatul în tavă cu pereți detașabili, tapetată cu hârtie de copt, apoi am copt blatul 20 minute la 180°C sau până trece testul cu scobitoarea.
.

Pasul 4

În acest timp am pregătit crema. Am dizolvat amidonul cu 50 ml băutură vegetală.

Am pus ciocolata pe foc cu restul de băutură vegetală, amidonul dizolvat și zahăr. Am lăsat pe foc până când s-a topit ciocolata, apoi am oprit focul.

Pasul 5

Am turnat extractul de vanilie, am amestecat și am lăsat să se răcească.

Când ciocolata era ușor călduță am încorporat untul de cocos. Am pus ciocolata în frigider pentru 30 minute, apoi am turnat-o peste blatul prăjiturii.

Pasul 6

Am nivelat și am presărat fisticul tocat mai mare. L-am apăsat foarte ușor pentru a se lipi de cremă. Trebuie să ai grijă să nu pui presiune mare pe cremă, pentru că se va prelinge pe margini.

Prăjitura cu ciocolată și fistic trebuie să stea minim 3 ore la frigider înainte să fie porționată. Blatul este umed și în același moale și pufos, iar crema are un gust senzațional, completat perfect de fistic.

Servire prăjitură de post cu ciocolată și fistic:
După 3 ore poate fi feliată.
Este pur și simplu senzațională!
Se păstrează proaspătă și gustoasă în frigider până la 5 zile dacă este acoperită cu un bol de sticlă sau cu capacul folosit la cuptorul cu microunde.

Vezi rețeta Video

Vezi Imagini cu Rețeta

VEZI REȚETA VIDEO

Ai mai putea încerca și...

paine-impletita-1
Rețetă

Gata în

90 min.

Porții

12