Pâine cu turmeric

Autor rețeță:
Roxana Blenche

Rețetă

Gata în

60 min.

Porții

8

Făină de grâu All season Băneasa

Ingrediente

  • 1kg făină 650 Băneasa
  • 2 linguri de turmeric
  • 15g drojdie uscată
  • un praf de sare
  • 650ml apă
  • cimbru proaspăt
  • 100g roșii uscate
  • 80ml ulei de măsline

Mod de preparare

Astăzi, împreună cu Roxana Blenche vă prezentăm o rețetă delicioasă de pâine cu turmeric. Nu ai cum să dai greș cu această rețetă! Cei dragi se vor bucura de fiecare mușcătură, fiind un moment de conectare și de bucurie.

Savoarea bogată și blatul pufos face din această pâine un preparat irezistibil pentru orice iubitor de brutărie!

Așadar, te provocăm să încerci această rețetă!

Pasul 1

În bolul unui mixer, pune făina, turmericul, drojdia uscată și praful de sare.

Adaugă apă treptat și începe frământarea.

Pasul 2

După ce aluatul s-a frământat, adaugă cimbrul proaspăt și roșiile uscate. Continuă frământarea și adaugă uleiul de măsline.

Lasă aluatul la dospit.

 

Pasul 3

Presară făină pe blatul de lucru și așează aluatul.

Divizează aluatul în două părți egale.

Formează pâinea și așeaz-o în tavă (având hârtie de copt la bază).

Pasul 4

Lasă pâinea la dospit în cuptor pentru încă 35 de minute.

Pasul 5

Introdu pâinea în cuptorul preîncălzit la 220 de grade Celsius cu ventilație pentru aproximativ 45 de minute.

După ce pâinea s-a răcit, o poți felia și servi alături de orice îți face plăcere.

Poftă bună!

 

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

Rețetă

Gata în

45 min.

Porții

15