Prăjitură cu prune

Autor rețeță:
Teo's Kitchen

De la primul ou în tigaie la rețete online de mare succes, autor de cărți și prezentator TV, Teo de la Teo`s Kitchen ne arată că pasiunea pentru arta culinară poate fi o șansă pentru oricine perseverează.

Rețetă

Gata în

60 min.

Porții

12

Făină de grâu All season Băneasa

Ingrediente

  • 6 ouă mari
  • 150g zahăr tos
  • 150g unt moale, la temperatura camerei
  • 250g făină Băneasa 000
  • ½ pliculeț praf de copt
  • O linguriță esență vanilie
  • 600g prune
  • 2 linguri zahăr brun
  • 1 linguriță scorțișoară

Mod de preparare

Prunele sunt în plin sezon și azi ne bucurăm de ele într-o rețeta mi-nu-na-tă, foarte ușor de realizat și absolut delicioasă – Prăjitură cu prune!

Este o prăjitură pufoasă, care se păstrează așa mai multe zile, fiind ideală pentru pachețelul de la școală sau de la birou.

Pentru această rețetă de Prăjitură cu prune, nu ai nevoie de foarte multe ingrediente și, dacă nu îți plac prunele, le poți înlocui cu mere/pere/gutui.

Cum procedezi? Dai aceste fructe pe răzătoare, le călești într-o tigaie fără adaos de ulei, adăugând zahăr și scorțișoară. Punem merele călite la mijlocul prăjiturii și va fi perfectă! Poți folosi și fructe de pădure proaspete sau vișine/alte fructe din compot. Posibilitățile de adaptare ale acestei rețete sunt nenumărate, sper să găsiți varianta perfectă pentru noi.

Ca de obicei, am folosit făina 000 de la Băneasa. Este făina care nu îmi lipsește niciodată din casă, este de foarte bună calitate și poate fi folosită la ORICE, de la prăjituri la cozonac.

Pasul 1

Încingem cuptorul la 160°C. Tapetăm cu unt și făină sau un spray non-stick o tavă de 20x30cm.

Spumăm ouăle, zahărul și vanilia, până ouăle își dublează volumul. Adăugăm pe rând restul ingredientelor. Turnăm 2/3 din aluat în tava pregătită, nivelăm cu spatula.

Pasul 2

Așezăm deasupra prunele tăiate în jumătate, cu coaja în jos. Pudrăm cu zahăr brun și scorțișoară. Punem aluatul rămas într-un pos și facem dungi de aluat peste prune. Coacem 35-40 min sau până prăjitura cu prune trece testul scobitorii.

Pasul 3

Înainte de servire, putem unge prăjitura cu prune cu miere, sirop de agave sau zahăr pudră vanilat si puțină scorțișoară. Este delicioasă și minunată caldă, imediat ce o scoatem din cuptor, alături de înghețată sau rece. Și rece va fi la fel de pufoasă!

Să vă fie de cel mai bine!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

gogosi-rapide-de-post-2
Rețetă

Gata în

35 min.

Porții

20

Rețetă

Gata în

50 min.

Porții

16