Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Pentru aluat:
400g făină 650 Băneasa
220ml apă caldă
1 linguriță drojdie uscată
1 linguriță zahăr
50ml ulei de măsline
1 linguriță sare
Pentru sosul de pizza:
300 ml suc de roșii
1 linguriță busuioc uscat
1 linguriță oregano uscat
1 linguriță pudră usturoi
30ml ulei de măsline
Sare și piper
Pentru umplutură:
100g măsline foliate
100g pastă de pesto
10-12 roșii cherry
150g mini mozzarella
1 mâna busuioc proaspăt
Le-am numit lipii deoarece se pregătesc la tigaie. Dacă nu aveți timp de cuptor optați pentru varianta aceasta rapidă la tigaie și o să fiți foarte mulțumiți. În plus, puteți alege umpluturile dorite.
Aluatul este unul pe bază de drojdie, deci necesită ceva timp să dospească, însă este de ajuns dacă îl frământați rapid și îl lăsați o oră la loc cald. Aluatul meu s-a frământat foarte bine și a ieșit tare frumos, am folosit făină tip 650 de la Băneasa.
Mereu folosesc această făină când fac aluaturi dospite cu drojdie pentru că se comportă foarte bine la frământat, are un conținut mai mare de gluten, iar textura aluatului iese mătăsoasă.
Referitor la umpluturi: după cum mai spus, puteți opta pentru ingrediente simple precum un sos de pizza, roșii, măsline și ceva mozzarella.
Însă, nu greșiți nici dacă puneți mai multe ingrediente sau le schimbați complet. Puteți folosi porumb, ciuperci, prosciutto, salam, anghinare, ceva friptură de pui rămasă, sau ce mai doriți voi.
VEDETA REȚETEI
Pregatiti aluatul: Într-un bol încăpător cerneti făina, faceți o gropiță în mijlocul ei și turnați acolo drojdia, zahărul, apa și uleiul. Începeți si frământați un pic, după care adăugați și sarea.
Frământați timp de 10-15 minute un aluat neted care nu se mai lipește de mâini. Alternativ, puteți frământa aluatul și la robotul de bucătărie dacă doriți. Folosiți cârligul pentru aluat și frământați aproximativ 10 minute.
Ungeți un bol cu ulei de măsline și puneți aluatul în el. Acoperiți bolul și lăsăți să dospească la loc cald pentru o oră.
Între timp, puteți pregăti sosul pentru pizza, dacă doriți să îl faceți voi în casă, însă puteți folosi și sosul vostru preferat, sau un sos deja cumpărat.
Dar să știți că acesta se prepară foarte repede și foarte ușor. Îl puteți pregăti din timp și să îl păstrați la frigider.
De asemenea puteți folosi acest sos și la pizza clasică sau la pastele voastre preferate sau alte mâncăruri.
Într-un ibric amestecați toate ingredientele pentru sos. Gătiți pe foc mic pentru 10-12 minute până ce sosul scade un pic și devine mai gros, amestecând din când în când.
Lăsăți deoparte să se răcească complet.
Asamblați lipiile: Scoateți aluatul din bol, frământați-l 1-2 minute pentru a scoate aerul din el. Împărțiți aluatul în 10 părți egale, și din fiecare bucată de aluat faceți câte o bilă. Acoperiți bilele cu un prosop pentru a evita uscarea aluatului.
Luați o bilă de aluat și cu ajutorul unui sucitor întindeți o foaie subțire de aluat. Puneți 2 linguri de sos și întindeți pe aproape toată suprafață aluatului lăsând câțiva milimetri spațiu către margini.
Pe deasupra presărați măsline feliate, roșii cherry tăiate sferturi, mozzarella tăiată bucățele, 1-2 lingurițe pesto și frunze de busuioc.
Apucați de marginea aluatului și aduceți către centru peste umplutură, formând un pliu. Apoi din nou o parte din margine aducând spre centru și formând un alt pliu.
Repetați operațiunea încă de 2-3 ori până terminați toate pliurile.
Gătiți lipiile: Așezați pe foc o tigaie și lăsăți să se încingă, așezați lipia cu pliurile în jos și lăsați să se gătească la foc mic pentru 3-4 minute până ce este rumenă. Apoi întoarceți și pe partea cealaltă. Repetați operațiunea și cu celelalte lipii.
Serviți calde alături de o salată verde. Alături mai puteți pune încă puțin sos de roșii.
Rezistă foarte bine și 3 zile păstrate la frigider. Le puteți servi și a doua zi ca gustare sau în pachețelul de școală. Sunt bune și reci, însă se pot reincalzi 10-20 de secunde la microunde.
Enjoy!
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!