Prăjitură de ciocolată cu pere

Autor rețeță:
Divă în Bucătărie

Rețetă

Gata în

45 min.

Porții

6

Făină de grâu Iarnă Băneasa

Ingrediente

Pentru blat:

  • 140g ciocolată neagră
  • 100g ciocolată cu lapte
  • 120g zahăr1 plic zahăr vanilat
  • 100g făină albă
  • 80g făină de grâu neagră Băneasa
  • 1 plic praf de copt
  • 60g unt
  • 2 linguri cafea tare
  • 1 fiolă esență rom
  • 4 ouă – separăm albusul de gălbenuș
  • 3 pere mici-medii

 

Pentru topping:

  • 100 g ciocolată cu lapte
  • 50 g ciocolată neagră
  • 50 ml frișcă lichidă

Mod de preparare

Prăjitură de ciocolată cu pere este perfectă pentru o zi de toamna, dar ce o face atât de perfectă sunt și ingredientele. De mult timp nu am fost atât de încântată de un produs, așa cum sunt în acest moment de făînă de la Băneasa. Am testat-o in tot felul de prăjituri, cozonaci, torturi și toate au ieșit pufoase și gustoase. În următoarele luni o să va tentez cu multe alte rețete de prăjituri pentru a va convinge cât de perfectă este această făină

Pasul 1

Topim la baine marie untul cu 100 g ciocolată neagră și 100 g ciocolată cu lapte și 50 g zahăr.

Când s-au topit adăugăm mixând rapid gălbenușurile.

Adăugăm cele 2 tipuri de făină, praful de copt, esența de rom și cafeaua, amestecând până la omogenizare.

Pasul 2

Batem albușurile cu restul de zahăr și zahărul vanilat până devin o spumă foarte tare. Încorporăm jumătate din cantitatea de albușuri în cea de ciocolată amestecând ușor, astfel încât să fluidizăm compoziția.

Adăugăm restul de albușuri și amestecăm foarte ușor de jos în sus.

Pasul 3

Adăugăm 2 pere tocate cuburi de mărime potrivită tăvălite prin făină și restul de ciocolată neagră tocată la cuțit.

Amestecăm ușor, apoi turnăm aluatul într-o tavă cu pereți detasabili tapetată pe pereți cu ulei și făină, iar fundul acesteia cu hârtie de copt.

Putem să mai punem încă o pară tăiată felii subțiri (ce vor fi date prin făină).

Pasul 4

Coacem prăjitura în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 45 minute, sau până trece testul cu scobitoarea.

Scoatem prăjitura pe un grătar și o lăsăm să se răcească.

Topim ciocolata pentru topping la baine-marie, apoi o amestecăm cu frișcă și o turnăm peste prăjitură. Când se întărește putem tăia felii și servi.

Poftă bună!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...