Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE

Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Eu și Luca suntem fani pește și încerc să găsesc mereu combinații care să îi bucure suflețelul! Așa am ajuns la rețeta noastră de azi – File de pește crocant la cuptor. Și vă promit: este o rețetă pe cât de simplă pe atât de delicioasă!
Luca este mare fan pangasius, cod, somon, somn, crap. Cam ăștia sunt peștii care îi plac în mod deosebit, pentru că nu au oase și pentru că sunt gustoși, fiind pești mai grași. Dintre rețetele lui preferate? Pește în crustă de pesmet (click pentru a accesa rețeta) și Chifteluțe de somon. Dar rețeta de azi – File de pește crocant la cuptor a intrat direct în topul preferințelor lui. Concluzia lui Luca? (exact vorbele lui): “Nici nu mai trebuiau legume! Mâncăm tot peștele gol!” Deci da, e DELICIOS!
Practic, puteți folosi orice file sau medalion de pește. Cod, pangasius, somon etc. La raionul de pește din hypermarket-urile mari, aveți posibilitatea de a vă filetă peștele pe loc, o dată ce l-ați cumpărat, în caz că nu va descurcați la partea asta.
Puteți să omiteți partea de prăjire a peștelui și să îl puneți direct în tavă, crud, pe hârtie de copt, pentru o rețeta și mai light. Dar prăjitul îi da peștelui un mare plus de aromă și textură, mai ales dacă îl prăjiți până face o crustă crocantă pe ambele părți.
Pesmetul Panko este ESENȚIAL pentru această rețetă! Veți obține o crustă atât de crocantă și totuși aerată!
Spălăm bine peștele, îl tamponăm cu prosop de hârtie până rămâne uscat. Condimentăm cu sare, piper, boia. Prăjim peștele în ulei, până avem o crustă rumenită pe ambele părți. Scoatem peștele pe un șervet, pentru a absorbi excesul de ulei, apoi îl așezăm în tavă, pe hârtie de copt.
Pregătim toping-ul: amestecăm panko, untul topit, sare, piper, pătrunjelul tăiat mărunt, usturoiul trecut prin presă, zeama de lămâie.
Pe fiecare bucată de file de pește punem o cantitate generoasă de toping de panko aromat. Apăsăm ușor cu lingură sau spatulă pentru a fixa toping-ul. Dăm tava la cuptorul încins la 200°C timp de 15-20 min sau până panko este frumos rumenit, auriu.
Care este garnitura perfectă pentru rețeta de File de pește crocant la cuptor? Legume trase la tigaie sau fierte la abur, cartofi natur, orez în diverse combinații, piure de cartofi, pastarnac, mazăre. Și, desigur, merge minunate un Sos Tartar (click pentru a accesa rețeta de sos).
Vă recomand cu mare drag pesmetul Panko de la Băneasa! De când i l-am prezentat, până și mama e mare fană și îl folosește pentru șnițelele ei delicioasă, care acum sunt și mai crocante!
Să vă fie de cel mai bine!
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!