File de pește crocant la cuptor

Autor rețeță:
Teo's Kitchen

Rețetă

Gata în

30 min.

Porții

4

Pesmet și panko All season Băneasa

Ingrediente

  • 180g pesmet Panko Băneasa
  • 4 bucăți mari file de pangasius
  • sare, piper, boia
  • 100ml ulei de floarea soarelui
  • 60g unt
  • o legătură pătrunjel
  • 3-4 căței usturoi
  • zeama de la o lămâie

Mod de preparare

Eu și Luca suntem fani pește și încerc să găsesc mereu combinații care să îi bucure suflețelul! Așa am ajuns la rețeta noastră de azi – File de pește crocant la cuptor. Și vă promit: este o rețetă pe cât de simplă pe atât de delicioasă!

Luca este mare fan pangasius, cod, somon, somn, crap. Cam ăștia sunt peștii care îi plac în mod deosebit, pentru că nu au oase și pentru că sunt gustoși, fiind pești mai grași. Dintre rețetele lui preferate? Pește în crustă de pesmet (click pentru a accesa rețeta) și Chifteluțe de somon. Dar rețeta de azi – File de pește crocant la cuptor a intrat direct în topul preferințelor lui. Concluzia lui Luca? (exact vorbele lui): “Nici nu mai trebuiau legume! Mâncăm tot peștele gol!” Deci da, e DELICIOS!

Practic, puteți folosi orice file sau medalion de pește. Cod, pangasius, somon etc. La raionul de pește din hypermarket-urile mari, aveți posibilitatea de a vă filetă peștele pe loc, o dată ce l-ați cumpărat, în caz că nu va descurcați la partea asta.

Puteți să omiteți partea de prăjire a peștelui și să îl puneți direct în tavă, crud, pe hârtie de copt, pentru o rețeta și mai light. Dar prăjitul îi da peștelui un mare plus de aromă și textură, mai ales dacă îl prăjiți până face o crustă crocantă pe ambele părți.

Pesmetul Panko este ESENȚIAL pentru această rețetă! Veți obține o crustă atât de crocantă și totuși aerată!

Pasul 1

Spălăm bine peștele, îl tamponăm cu prosop de hârtie până rămâne uscat. Condimentăm cu sare, piper, boia. Prăjim peștele în ulei, până avem o crustă rumenită pe ambele părți. Scoatem peștele pe un șervet, pentru a absorbi excesul de ulei, apoi îl așezăm în tavă, pe hârtie de copt.

 

Pasul 2

Pregătim toping-ul: amestecăm panko, untul topit, sare, piper, pătrunjelul tăiat mărunt, usturoiul trecut prin presă, zeama de lămâie.

Pe fiecare bucată de file de pește punem o cantitate generoasă de toping de panko aromat. Apăsăm ușor cu lingură sau spatulă pentru a fixa toping-ul. Dăm tava la cuptorul încins la 200°C timp de 15-20 min sau până panko este frumos rumenit, auriu.

Care este garnitura perfectă pentru rețeta de File de pește crocant la cuptor? Legume trase la tigaie sau fierte la abur, cartofi natur, orez în diverse combinații, piure de cartofi, pastarnac, mazăre. Și, desigur, merge minunate un Sos Tartar (click pentru a accesa rețeta de sos).

Vă recomand cu mare drag pesmetul Panko de la Băneasa! De când i l-am prezentat, până și mama e mare fană și îl folosește pentru șnițelele ei delicioasă, care acum sunt și mai crocante!

Să vă fie de cel mai bine!

File de peste crocant la cuptor – Ce este PANKO?

  • Un pesmet foarte crocant, care devine și mai crocant la prăjire/coacere în cuptor;
  • De origine japoneză, panko este făcut din pâine fără coajă, măcinată mare, astfel încât să rezulte fulgi foarte aerati;
  • Ideal pentru preparatele gătite în baie de ulei;
  • Spre deosebire de pesmetul clasic, fulgii de panko, contact cu uleiul fierbinte, se transformă într-o crustă ușoară și foarte crocantă, însă absorb mai puțin ulei decât pesmetul clasic;
  • Crusta obținută din pesmet panko rămâne crocantă pentru mai mult timp.

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...