Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
O prăjitură cu iaurt și mere poate părea ceva banal, dar folosind o tavă specială în formă de mere, totul prinde mai mult farmec și în acest mod avem pe masă ceva mai apetisant, fără să fie nevoie să o decorăm în mod deosebit.
Scoatem untul din frigider cu 30 minute înainte de preparare pentru a fi moale și ușor de mixat, dar lăsăm iaurtul la rece până în momentul în care urmează să îl folosim.
Mixăm untul cu zahărul, apoi încorporăm treptat ouăle.
Adăugăm esență de vanilie și iaurtul și mixăm bine.
Adăugăm apoi făina amestecată cu un vârf cuțit sare și praf de copt.
După ce omogenizăm compoziția, o turnăm în tava specială de prăjitură în formă de măr. Păstrăm 2-3 linguri de aluat ce vor fi amestecate cu cacao (această compoziție va fi codița “mărului”).
Curățăm merele de coajă, le feliem, apoi punem feliile de măr într-un bol cu puțină apă și sucul de la 1/2 lămâie pentru a împiedica oxidarea lor (merele rămân albe). Așezăm felii de măr peste aluat.
Coacem prăjitura 45 minute în cuptorul preîncălzit la 180°C. Cu 5-10 minute înainte să scoatem prăjitură presăram zahărul cu scorțișoară și lăsăm la cuptor până se termină timpul de coacere.
Lăsăm prăjitură să se răcească în formă, apoi o scoatem și o putem felia.
Să aveți poftă!