Prăjitură cu iaurt și fructe de pădure

Autor rețeță:
Divă în Bucătărie

Rețetă

Gata în

70 min.

Porții

12

Făină de grâu All season Băneasa

Ingrediente

  • 400g făină albă superioară 000 Băneasa
  • 7 ouă mici sau 6 ouă medii
  • 2g sare
  • 320g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat bourbon
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 1 lingură coajă rasă de lămâie
  • 120ml ulei
  • 300g iaurt gros
  • 10g praf de copt

Mod de preparare

Pentru început am cernut făina, pentru a obține un aluat mai aerat. Am spart ouăle într-un bol mare. Le-am mixat cu sare 2 minute, apoi am adăugat pe rând zahărul vanilat bourbon și zahărul tos. Am continuat să mixez timp de 8 minute, la viteză mare. Ouăle și-au dublat volumul și au devenit o spumă mai deschisă la culoare.

Am adăugat extractul de vanilie, coaja rasă de lămâie, iaurtul și uleiul. Am mixat încă 1 minut.

Pasul 1

Am pus praful de copt peste făină și le-am amestecat, apoi le-am încorporat în compoziția de ouă. Am turnat blatul în tava tapetată cu hârtie de copt.

Pasul 2

Frunctele de pădure mai mari le-am trecut prin făină cu partea ce va intra în contact cu aluatul. În acest mod le ajut să nu ajungă în partea de jos a prăjiturii, și nu risc nici ca aluatul din jurul să rămână crud.

Am copt prăjitura 35 de minute în cuptorul preîncălzit la 180°C, dar în funcție de puterea cuptorului poate fi gata și în 30 minute.

Pasul 3

Prăjitura a fost gata când a trecut testul cu scobitoarea. Când s-a răcit copmplet am pudrat-o cu zahăr și am tăiat-o în cuburi.

Pe cât de simplă și ușoară este această prăjitură, pe atât de delicioasă o vei găsi!

Poftă bună!

Ingrediente folosite, pe care este posibil să le ai deja în casă:

  • Ouă proaspete. Dacă ai cum să cumperi ouă de țară nu ezita să le folosești pentru că aduc o culoare mai frumoasă aluatului, dar și pentru că sunt mai gustoase;
  • Zahăr. Prefer zahărul tos alb, pentru că nu vreau ca prăjitura mea să își schimbe culoarea. Nu pune mai mult decât am indicat, căci nu vrei o prăjitură foarte dulce!
  • Ulei. Cel mai bun este cel de floarea soarelui, căci are gust neutru;
  • Făină. Eu folosesc Făina superioară 000 de la Paste Băneasa de peste 10 ani, căci deserturile mele ies exact așa cum îmi doresc cu aceasta;
  • Iaurt gros (poate fi și iaurt grecesc);
  • Poți folosi arome naturale după gust. Coajă de lămâie sau portocale trebuie să fie bio, netratată.

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

Rețetă

Gata în

60 min.

Porții

12