Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
Pentru început am cernut făina, pentru a obține un aluat mai aerat. Am spart ouăle într-un bol mare. Le-am mixat cu sare 2 minute, apoi am adăugat pe rând zahărul vanilat bourbon și zahărul tos. Am continuat să mixez timp de 8 minute, la viteză mare. Ouăle și-au dublat volumul și au devenit o spumă mai deschisă la culoare.
Am adăugat extractul de vanilie, coaja rasă de lămâie, iaurtul și uleiul. Am mixat încă 1 minut.
Am pus praful de copt peste făină și le-am amestecat, apoi le-am încorporat în compoziția de ouă. Am turnat blatul în tava tapetată cu hârtie de copt.
Frunctele de pădure mai mari le-am trecut prin făină cu partea ce va intra în contact cu aluatul. În acest mod le ajut să nu ajungă în partea de jos a prăjiturii, și nu risc nici ca aluatul din jurul să rămână crud.
Am copt prăjitura 35 de minute în cuptorul preîncălzit la 180°C, dar în funcție de puterea cuptorului poate fi gata și în 30 minute.
Prăjitura a fost gata când a trecut testul cu scobitoarea. Când s-a răcit copmplet am pudrat-o cu zahăr și am tăiat-o în cuburi.
Pe cât de simplă și ușoară este această prăjitură, pe atât de delicioasă o vei găsi!
Poftă bună!