Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Pentru blat:
Pentru crema de ciocolată:
Pentru crema de lapte:
Pentru topping:
Pentru iubitorii de ciocolată, desertul suprem pentru orice eveniment este fără îndoială tortul de ciocolată. Cu o textură ultra bogată, dar cu un miez de lapte delicat, acest tort ciocolată va cuceri inimile și papilele gustative celor care îl gustă pentru totdeauna.
De la gustul său unic și inconfundabil la aspectul său elegant și atrăgător, fiecare detaliu al acestui desert delicios are potențialul de a crea o experiență culinară memorabilă. În speranța că nu mai aveți nevoie de niciun argument pentru a vă convinge să pregătiți acest tort de ciocolată cu miez de lapte, să pornim la gătit un desert absolut fabulos!
Pentru a pregăti blatul pentru acest tort ciocolată, topește la bain-marie untul și ciocolata. Adaugă gălbenușurile și mixează. Încorporează făina cu praf de copt de la Băneasa și cacao, apoi albușurile bătute spumă tare cu zahărul și esența de rom.
Toarnă aluatul în două forme cu diametrul de 20 cm apoi coace-le în jur de 30 minute în cuptorul preîncălzit la 180°C. Lăsăm blaturile să se răcească pe câte un grătar, apoi taie-le pe fiecare în parte pe jumătate.
Pregătește prima crema de ciocolată, topind cele 2 tipuri de ciocolată cu 30 ml frișcă lichidă în cuptorul cu microunde. Scoate ciocolată topită, adaugă restul de frișcă lichidă și esență de rom și mixează rapid. Lasă crema să aștepte, între timp poți pregăti “miezul de lapte”.
Pune laptele cu zahăr și păstaia de vanilie tăiată pe jumătate la fiert, păstrând puțin lapte pentru a dizolva făina. Pune făina dizolvată în oală și fierbe la foc mic până se îngroașă ca o budincă.
Se ia crema de pe foc și adaugă untul, ciocolată albă topită la bain-marie cu 3 linguri frișcă lichidă și lichior de ciocolată albă sau lichior de ouă. Se mixează rapid și se dă crema la rece.
Între timp, taie pe jumătate cele 2 blaturi de tort ciocolată. Pune primul blat pe platou și unge-l cu crema de ciocolată. Acoperă cu un blat, apoi întinde crema de lapte (păstrează 1/3 din cremă pentru exteriorul tortului).
Continuă asamblarea tortului de ciocolată cu un blat, crema de ciocolată și blat. Îmbracă exteriorul tortului cu restul de crema de lapte și dă-l la rece. Pentru a fi siguri că se lipesc bine blaturile cu cremă, poți pune o greutate (un tocător de lemn de mărime medie este perfect).
După 3-4 ore pregătește toppingul topind ciocolată cu 2 linguri lapte, apoi se mixează cu frișca lichidă și untul. Toarnă crema imediat peste tort și întinde-o ușor și pe margine. Poți decora cu fulgi de ciocolată sau orice altceva te inspiră sau ai la îndemână.
Pentru a pregăti un tort de ciocolată perfect, este esențial să acorzi atenție fiecărui detaliu, așadar iată câteva secrete culinare care te pot ajuta:
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!