Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Pentru blat:
Pentru crema de ciocolată:
Pentru crema de lapte:
Pentru topping:
Dacă aș putea, aș trimite câte o felie tuturor! Ca să fiu sigură că vă cuceresc și nu mai plecați de aici până nu vă convingeți că trebuie să pregătiți acest tort de ciocolată cu miez de lapte!
Am avut norocul de a fi printre primii care au testat făina de la Băneasa care are praf de copt adăugat, astfel încât nu mai trebuie să calculăm cât agent de creștere ne trebuie la cantitatea de făină folosită.
Dacă o găsiți în magazin, nu ezitați să o puneți în coșul de cumpărături, sunt sigură că veți fi încântați de aceasta!
Pentru a pregăti blatul, topim la baine marie untul și ciocolata.
Adăugăm gălbenușurile și mixăm.
Încorporăm făina amestecată cu praf de copt și cacao, apoi albușurile bătute spumă tare cu zahărul și esență de rom.
Turnăm aluatul în 2 forme cu diametrul de 20 cm apoi le coacem în jur de 30 minute în cuptorul preîncălzit la 180°C.
Lăsăm blaturile să se răcească pe câte un grătar, apoi le vom tăia pe fiecare în parte în jumătate.
Pregătim prima crema de ciocolată, topind cele 2 tipuri de ciocolată cu 30 ml frișcă lichidă la microunde. Scoatem ciocolată topită, adăugăm restul de frișcă lichidă și esență de rom și mixăm rapid. Lăsăm crema să aștepte până pregătim “miezul de lapte”.
Punem laptele cu zahăr și păstaia de vanilie tăiată pe jumătate la fiert, păstrând puțin lapte pentru a dizolva făina.
O punem și pe aceasta în oală și fierbem la foc mic până se îngroașă ca o budincă.
O luăm de pe foc și adăugăm untul, ciocolată albă topită la baine marie cu 3 linguri frișcă lichidă și lichior de ciocolată albă sau lichior de ouă.
Mixăm rapid și dăm crema la rece.
În acest timp, tăiem cele 2 blaturi pe jumătate. Punem primul blat pe platou și îl ungem cu crema de ciocolată.
Acoperim cu un blat, apoi întindem crema de lapte (păstrăm 1/3 din crema pentru exteriorul tortului).
Continuăm asamblarea tortului cu un blat, crema de ciocolată și blat. Îmbrăcăm exteriorul tortului cu restul de crema de lapte și îl dăm la rece.
Pentru a fi siguri că se lipesc bine blaturile cu cremă, putem pune o greutate (un fund de lemn de mărime medie este perfect).
După 3-4 ore pregătim toppingul topind ciocolată cu 2 linguri lapte, apoi o mixam cu frișcă lichidă și unt.
Turnăm crema imediat peste tort și o întindem ușor și pe margine. Putem decora cu fulgi de ciocolată sau orice altceva ne inspiră și avem la îndemână.
Yummy!
Dacă aș putea v-aș trimite o felie!
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!