Tort de ciocolată cu miez de lapte

Autor rețeță:
Divă în Bucătărie

Rețetă

Gata în

60 min.

Porții

10

Făină de grâu All season Băneasa

Ingrediente

Pentru blat:

  • 100g făină cu praf de copt Băneasa
  • 120g ciocolată neagră
  • 100g unt
  • 3 ouă – separăm albusul de gălbenuș
  • 120g zahăr
  • 1 linguriță praf de cacao
  • câteva picături esență de rom

Pentru crema de ciocolată:

  • 200g ciocolată cu lapte
  • 100g ciocolată neagră
  • 150ml frișcă lichidă
  • 1/2 linguriță esență de rom

Pentru crema de lapte:

  • 300ml lapte
  • 1/2 păstaie vanilie
  • 1 lingură vârfuită făină
  • 3 linguri zahăr
  • 50g unt
  • 100g ciocolată albă
  • 3 linguri frișcă lichidă
  • 2 linguri lichior ciocolată albă sau lichior de ouă

Pentru topping:

  • 100g ciocolată cu lapte
  • 100g ciocolată neagră
  • 50ml frișcă lichidă
  • 30g unt
  • 2 linguri lapte
  • fulgi de ciocolată.

Mod de preparare

Pentru iubitorii de ciocolată, desertul suprem pentru orice eveniment este fără îndoială tortul de ciocolată. Cu o textură ultra bogată, dar cu un miez de lapte delicat, acest tort ciocolată va cuceri inimile și papilele gustative celor care îl gustă pentru totdeauna.

De la gustul său unic și inconfundabil la aspectul său elegant și atrăgător, fiecare detaliu al acestui desert delicios are potențialul de a crea o experiență culinară memorabilă. În speranța că nu mai aveți nevoie de niciun argument pentru a vă convinge să pregătiți acest tort de ciocolată cu miez de lapte, să pornim la gătit un desert absolut fabulos!

Pasul 1

Pentru a pregăti blatul pentru acest tort ciocolată, topește la bain-marie untul și ciocolata. Adaugă gălbenușurile și mixează. Încorporează făina cu praf de copt de la Băneasa și cacao, apoi albușurile bătute spumă tare cu zahărul și esența de rom.

Pasul 2

Toarnă aluatul în două forme cu diametrul de 20 cm apoi coace-le în jur de 30 minute în cuptorul preîncălzit la 180°C. Lăsăm blaturile să se răcească pe câte un grătar, apoi taie-le pe fiecare în parte pe jumătate.

Pasul 3

Pregătește prima crema de ciocolată, topind cele 2 tipuri de ciocolată cu 30 ml frișcă lichidă în cuptorul cu microunde. Scoate ciocolată topită, adaugă restul de frișcă lichidă și esență de rom și mixează rapid. Lasă crema să aștepte, între timp poți pregăti “miezul de lapte”.

Pasul 4

Pune laptele cu zahăr și păstaia de vanilie tăiată pe jumătate la fiert, păstrând puțin lapte pentru a dizolva făina. Pune făina dizolvată în oală și fierbe la foc mic până se îngroașă ca o budincă.

Pasul 5

Se ia crema de pe foc și adaugă untul, ciocolată albă topită la bain-marie cu 3 linguri frișcă lichidă și lichior de ciocolată albă sau lichior de ouă. Se mixează rapid și se dă crema la rece.

Pasul 6

Între timp, taie pe jumătate cele 2 blaturi de tort ciocolată. Pune primul blat pe platou și unge-l cu crema de ciocolată. Acoperă cu un blat, apoi întinde crema de lapte (păstrează 1/3 din cremă pentru exteriorul tortului).

Pasul 7

Continuă asamblarea tortului de ciocolată cu un blat, crema de ciocolată și blat. Îmbracă exteriorul tortului cu restul de crema de lapte și dă-l la rece. Pentru a fi siguri că se lipesc bine blaturile cu cremă, poți pune o greutate (un tocător de lemn de mărime medie este perfect).

Pasul 8

După 3-4 ore pregătește toppingul topind ciocolată cu 2 linguri lapte, apoi se mixează cu frișca lichidă și untul. Toarnă crema imediat peste tort și întinde-o ușor și pe margine. Poți decora cu fulgi de ciocolată sau orice altceva te inspiră sau ai la îndemână.

SECRETE DESPRE CUM SĂ OBȚII CEL MAI BUN TORT CIOCOLATĂ

Pentru a pregăti un tort de ciocolată perfect, este esențial să acorzi atenție fiecărui detaliu, așadar iată câteva secrete culinare care te pot ajuta:

  • Asigură-te că ingredientele sunt la temperatura camerei pentru un rezultat reușit.
  • Nu deschide ușa cuptorului în primele 20 de minute pentru a evita lăsarea blatului.
  • Lasă blatul să se răcească complet înainte de a-l îndepărta din formă pentru a evita ruperea sau deformarea.
  • Înlocuiește zahărul alb cu zahăr brun deoarece zahărul brun absoarbe umezeala, prin urmare, va menține tortul de ciocolată mai hidratat.
  • Nu uita să adaugi puțină sare, va echilibra dulceața tortului într-un mod cu adevărat minunat.

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...