Paste integrale cu tofu și vinete

Autor rețeță:
Teo's Kitchen

Rețetă

Gata în

20 min.

Porții

4

Paste din grâu dur integrale All season Băneasa

Ingrediente

  • 320g paste integrale Băneasa
  • 2 linguri ulei
  • 1 vânătă medie
  • 300g tofu (opțional puteți folosi tofu afumat)
  • Sare, piper, boia afumată, usturoi granulat
  • 1 ceapă medie
  • 2-3 căței de usturoi
  • 250g roșii
  • pătrunjel verde
Vezi rețeta Video

Mod de preparare

Prima întrebare a lui Luca dacă îi spun că avem paste la prânz: cu carne sau cu brânză? De dats aceasts însă, a fost una dintre puținele dăți în care nu doar că a mâncat, dar a cerut și supliment la o rețetă de paste fără carne, fără brânză, de post/vegane! Aceasta este magia rețetei dePaste integrale cu tofu și vinete!

Paste integrale cu tofu și vinete – tot ce trebuie să știi despre rețetă

Alături de cubulețe de tofu și vinete, puteți adauga și cubulețe de zucchini, boabe de năut sau porumb, ardei gras tăiat cubulețe sau rondele de morcovi.

Cu ce înlocuim tofu? Dacă nu ați încercat tofu până acum, vă anunț că este delicios, mai ales varianta afumată. Îl puteți înlocui cu brânză halloumi, care rezistă foarte bine la temperaturi înalte și își păstrează formă, însă rețeta nu va mai fi vegană. Există în magazine și alte variante de brânză vegetală (de caju, de exemplu).

Pasul 1

Scurgem bine tofu din saramură și îl tamponăm cu hârtie de bucătărie. Tăiem tofu și vinetele cubulețe de mărimi egale. Într-o tigaie încăpătoare, încingem uleiul și prăjim cubulețele de vinete și tofu până sunt rumenite. Condimentăm cu sare, piper, boia afumată, usturoi. Adăugăm ceapă tăiată peștișori, usturoiul tăiat fin sau trecut prin presă. Lăsăm totul la foc foarte mic, până fierbem pastele.

Pasul 2

Pentru paste, fierbem 3 litri de apă. Când clocotește, adăugăm o linguriță de sare și 320g paste. Le fierbem 8 minute sau conform timpului indicat pe ambalaj, în funcție de tipul de paste integrale Băneasa folosite.

Pasul 3

Luăm o cană din apa în care au fiert pastele și o turnăm peste vinete. Punem și roșiile. Lăsăm să fiarbă 5-10 minute sau până linchidul scade la jumătate, la foc mare. Scurgem pastele și le adăugăm fierbinți peste sos. Amestecăm, punem și pătrunjel tocat mărunt.

Rețeta de Paste integrale cu tofu și vinete este gata și vă promit că este de-li-cioa-să!

Să vă fie de cel mai bine!

Vezi rețeta Video

Vezi Imagini cu Rețeta

VEZI REȚETA VIDEO

Ai mai putea încerca și...

Rețetă

Gata în

80 min.

Porții

12

Rețetă

Gata în

35 min.

Porții

6

Rețetă

Gata în

60 min.

Porții

12

Paste Băneasa
Confidențialitate

Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.