Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
Acasa > Rețete > Fel Principal > Paste integrale cu tofu și vinete
Prima întrebare a lui Luca dacă îi spun că avem paste la prânz: cu carne sau cu brânză? De dats aceasts însă, a fost una dintre puținele dăți în care nu doar că a mâncat, dar a cerut și supliment la o rețetă de paste fără carne, fără brânză, de post/vegane! Aceasta este magia rețetei dePaste integrale cu tofu și vinete!
Alături de cubulețe de tofu și vinete, puteți adauga și cubulețe de zucchini, boabe de năut sau porumb, ardei gras tăiat cubulețe sau rondele de morcovi.
Cu ce înlocuim tofu? Dacă nu ați încercat tofu până acum, vă anunț că este delicios, mai ales varianta afumată. Îl puteți înlocui cu brânză halloumi, care rezistă foarte bine la temperaturi înalte și își păstrează formă, însă rețeta nu va mai fi vegană. Există în magazine și alte variante de brânză vegetală (de caju, de exemplu).
Scurgem bine tofu din saramură și îl tamponăm cu hârtie de bucătărie. Tăiem tofu și vinetele cubulețe de mărimi egale. Într-o tigaie încăpătoare, încingem uleiul și prăjim cubulețele de vinete și tofu până sunt rumenite. Condimentăm cu sare, piper, boia afumată, usturoi. Adăugăm ceapă tăiată peștișori, usturoiul tăiat fin sau trecut prin presă. Lăsăm totul la foc foarte mic, până fierbem pastele.
Pentru paste, fierbem 3 litri de apă. Când clocotește, adăugăm o linguriță de sare și 320g paste. Le fierbem 8 minute sau conform timpului indicat pe ambalaj, în funcție de tipul de paste integrale Băneasa folosite.
Luăm o cană din apa în care au fiert pastele și o turnăm peste vinete. Punem și roșiile. Lăsăm să fiarbă 5-10 minute sau până linchidul scade la jumătate, la foc mare. Scurgem pastele și le adăugăm fierbinți peste sos. Amestecăm, punem și pătrunjel tocat mărunt.
Rețeta de Paste integrale cu tofu și vinete este gata și vă promit că este de-li-cioa-să!
Să vă fie de cel mai bine!