Bastonașe crocante de mămăligă la cuptor

Autor rețeță:
Divă în Bucătărie

Rețetă

Gata în

35 min.

Porții

12

Mămăligă All season Delizia

Ingrediente

  • 1kg mămăligă Delizia gata preparată
  • 35g pesmet auriu granulat Băneasa
  • 35g parmezan fin
  • 20g ulei de măsline
  • 1/2 linguriță piper proaspăt măcinat
  • 1/2 linguriță sare
  • 1 linguriță pudră de usturoi
  • 2g oregano uscat

 

Sos de iaurt

  • 1/4 linguriță sarea
  • 1/2 linguriță oregano uscat
  • o lingură de pătrunjel verde tocat

 

Decor

  • 2 linguri de parmezan ras fin
Vezi rețeta Video

Mod de preparare

BASTONAȘE CROCANTE DE MĂMĂLIGĂ LA CUPTOR

Propunerea noastră de astăzi este simplu de realizat și extrem de rapid.

Aceste bastonașe arată ca niște cartofi prăjiți, sunt crocante la exterior și moi la interior. Pot fi savurate atât simple, cât și ca garnitură pentru diferite mâncăruri.

Dacă sunteți începători în ale gătitului sau dacă pur și simplu nu aveți timpul necesar și vă doriți ceva rapid, lejer și gustos, noi avem soluția!

Pentru această rețetă, timpul de gătire este scurt, de doar 25 de minute! Ulterior, puteți lăsa mămăliga să se răcească la temperatura camerei, iar apoi pentru încă 3 ore la frigider.

Pentru această rețetă, aveți nevoie de un produs unic pe piață: mămăligă gata preparată! Este un produs natural, fără gluten, fără conservanți, cu zero grăsimi.

O cumpărați și o consumați imediat, necesitând doar încălzire. Poate fi păstrată 12 luni la temperatură ambientală, dar după deschidere o folosiți în maxim 3 zile.

Pentru această rețetă, vă propunem un sos de iaurt cu pătrunjel și usturoi absolut delicios!

Găsiți mai jos toți pașii rețetei!

Pasul 1

Într-un bol, puneți pesmet și parmezan. Adăugați sare, pudră de usturoi, piper proaspăt măcinat și oregano uscat. Amestecați până ce compoziția se omogenizează.

Pasul 2

Scoateți mămăliga din ambalaj. Veți observa că este umedă, dar este datorită faptului că în acest mod își păstrează prospețimea.

Tăiați-o ăn felii groase de aproximativ 1 cm. Le puteți înjumătăți și pe acestea ulterior, în funcție de cât de groase vă doriți bastonașele.

Ungeți fiecare bastonaș cu ulei de măsline în așa fel încât să acoperiți și marginile.

 

Pasul 3

Presărați amestecul de parmezan cu pesmet. Rotiți-le și repetați operațiunea, încercând să acoperiți și marginile cu compoziția uscată. Coaceți-le timp de 25 de minute în cuptorul preîncălzit la 210 grade Celsius.

Pasul 4

Între timp, pregătiți un sos din iaurt cu usturoi dat prin presă. Pentru mai multă aromă, adăugați oregano uscat, sare și pătrunjel verde tocat.

Pasul 5

Bastonașele de mămăligă sunt gata și miros foarte bine. Pot fi mâncate simple sau pe post de garnitură lângă pește, urzici, spanac, mâcăruri cu sos.

Poftă bună!

Vezi rețeta Video

Vezi Imagini cu Rețeta

VEZI REȚETA VIDEO

Ai mai putea încerca și...

DSC_9967
Rețetă

Gata în

180 min.

Porții

6