Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Sos de iaurt
Decor
BASTONAȘE CROCANTE DE MĂMĂLIGĂ LA CUPTOR
Propunerea noastră de astăzi este simplu de realizat și extrem de rapid.
Aceste bastonașe arată ca niște cartofi prăjiți, sunt crocante la exterior și moi la interior. Pot fi savurate atât simple, cât și ca garnitură pentru diferite mâncăruri.
Dacă sunteți începători în ale gătitului sau dacă pur și simplu nu aveți timpul necesar și vă doriți ceva rapid, lejer și gustos, noi avem soluția!
Pentru această rețetă, timpul de gătire este scurt, de doar 25 de minute! Ulterior, puteți lăsa mămăliga să se răcească la temperatura camerei, iar apoi pentru încă 3 ore la frigider.
Pentru această rețetă, aveți nevoie de un produs unic pe piață: mămăligă gata preparată! Este un produs natural, fără gluten, fără conservanți, cu zero grăsimi.
O cumpărați și o consumați imediat, necesitând doar încălzire. Poate fi păstrată 12 luni la temperatură ambientală, dar după deschidere o folosiți în maxim 3 zile.
Pentru această rețetă, vă propunem un sos de iaurt cu pătrunjel și usturoi absolut delicios!
Găsiți mai jos toți pașii rețetei!
VEDETA REȚETEI
Într-un bol, puneți pesmet și parmezan. Adăugați sare, pudră de usturoi, piper proaspăt măcinat și oregano uscat. Amestecați până ce compoziția se omogenizează.
Scoateți mămăliga din ambalaj. Veți observa că este umedă, dar este datorită faptului că în acest mod își păstrează prospețimea.
Tăiați-o ăn felii groase de aproximativ 1 cm. Le puteți înjumătăți și pe acestea ulterior, în funcție de cât de groase vă doriți bastonașele.
Ungeți fiecare bastonaș cu ulei de măsline în așa fel încât să acoperiți și marginile.
Presărați amestecul de parmezan cu pesmet. Rotiți-le și repetați operațiunea, încercând să acoperiți și marginile cu compoziția uscată. Coaceți-le timp de 25 de minute în cuptorul preîncălzit la 210 grade Celsius.
Între timp, pregătiți un sos din iaurt cu usturoi dat prin presă. Pentru mai multă aromă, adăugați oregano uscat, sare și pătrunjel verde tocat.
Bastonașele de mămăligă sunt gata și miros foarte bine. Pot fi mâncate simple sau pe post de garnitură lângă pește, urzici, spanac, mâcăruri cu sos.
Poftă bună!
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!