Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Pentru aluat:
Pentru umplutură:
Bine ați venit în bucătăria mea cu plăcinte turcești! De fiecare dată când merg în Turcia, încerc absolut toate tipurile de plăcinte din bucătaria turcească! La început îmi plăceau tare mult cele cu brânză, însă apoi am descoperit că și cele cu carne sau cu cartofi sunt la fel de bune! Însă când le-am descoperit și pe cele cu spanac sau pătrunjel și brânză, am zis că neapărat trebuie să încerc și eu acasș aceastș combinație!
Plăcintele turceșsti au diferite nume, însăa cele mai răspândite sunt goezleme. Se prepară rapid, nu necesită ingrediente dificil de găsit la noi, și nu sunt atât de calorice precum alte tipuri de plăcinte pe bază de mult unt sau ulei. Eu una zic că nu aveți niciun motiv să nu le pregătiți și voi acasș!
Și cum la mine în cămară mereu se găsește făină, am folosit făina 650 de la Băneasa despre care știu că niciodată nu mă lasă la greu! Aluatul îmi reușește de fiecare dată oricum ar fi să-l pregătesc!
Acum că a venit toamna cu temperaturile mai scăzute, vă încurajez să deschideți cuptoarele și să pregătiți cât mai multe preparate calde. Idei de plăcinte am destule pe blog! Să vă las aici câteva exemple: plăcinta învârtită cu dovleac, plăcinta cu mere, plăcinta spirală cu brânză, plăcinta cu iarut și stafide.
VEDETA REȚETEI
Pregătiți aluatul: într-un vas puneți făina, faceți o adâncitură în mijlocul ei și turnați acolo apa, sarea și uleiul. Cu ajutorul unei linguri de lemn începeți sa amestecați din mijloc spre exterior astfel încât să începeți să încorporați făinaîn amestecul de lichide.
Continuați să amestecați cu lingura de lemn până ce toata făina este încorporată.
Transferați amestecul pe masa de lucru și începeți să frământați cu mâinile. La început aluatul va părea ușor uscat, apoi mai umed.
Continuați să frământați până ce obțineți un aluat neted care nu se mai lipește de mâini. Puneți aluatul într-un bol curat, acoperiți-l cu un prosop de bucătărie și lăsați-l să se odihnească pentru 20 de minute.
Pregătiți umplutura: într-un vas încăpător puneți spanacul bine spălat și scurs de apă. Peste el puneți brânza feta, sarea, fulgii de ardei iute și uleiul de măsline. Cu ajutorul mâinilor începeți să amestecați spanacul și brânza, ca și cum ați frământa un aluat. Veți vedea că în timp spanacul se înmoaie și scade mult în volum. Când aveți o compoziție omogenă, lăsați umplutura deoparte.
Scoateți aluatul din bol și porționați-l în 12-14 bucăți egale. Eu prefer să îl portionez în 14 bucăți deoarece obțin plăcinte cu aluat subțire și mai multă umplutură.
Din fiecare bucată de aluat formați câte o biluță. Așezați toate biluțele pe blatul de lucru și mai lăsăți-le la odihnit pentru 10 minute.
Luați o biluță de aluat, presărați blatul de lucru cu puțină făină. Cu ajutorul unui sucitor întindeți aluatul într-o formă ovală. Pe o jumătate de aluat puneți 2 linguri de umplutură și întindeți bine. Aduceți cealaltă jumătate de aluat peste prima și presați cu degetele astfel încât să sigilati bine plăcintă.
Repetați cu restul de aluat și umplutură. Pe parcurs ce pregătiți plăcintele, acoperiți-le cu un prosop pentru a preveni uscarea lor.
Gătiți plăcintele: Puneți pe foc mediu o tigaie mare fără să o ungeți cu nimic. Pregătiți un bol mic cu ulei de măsline și o pensulă. Puneți prima plăcintă și lăsăți să se gătească 2-3 minute până ce este ușor rumenă, având grijă să nu se ardă. Întoarceți plăcinta pe partea cealaltă și ungeți cu ulei partea gătită. Întoarceți din nou plăcinta, ungeti din nou cu ulei de măsline. Puneți plăcinta pe platoul de servit. Continuați cu restul de plăcinte.
Bineînțeles că aceste plăcinte sunt minunate așa calde, dar bineînțeles că se pot consuma și reci. A doua zi se pot reîncălzi ușor la cuptorul cu microunde sau la cuptor.
Sunt senzaționale, se pregătesc ușor și rapid!
Poftă bună!
Puteți pregăti toate plăcintele și să puneți o parte din ele la congelator așa cum sunt, încă necoapte.
În momentul în care doriți plăcinte proaspete, scoateți plăcinte de la congelator, lăsați-le la temperatura camerei pentru 15-20 de minute, apoi le puteți găti în tigaie cum am arătat mai sus.
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!