Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE

Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acasa > Rețete > Fel Principal > Piccata de pui
Piccata de pui – numa’ bună de gătit pentru cină în timpul săptămânii, la mesele în familie de duminică și, în general, oricând vă doriți o mâncare plină de savoare și arome, sățioasă, ușor e preparat, pe gustul tuturor și care arată bine în orice farfurie!
Ca să lămurim și acest aspect, termenul de “Piccata” vine din Italia (țara mea preferată dintre toate țările Universului și de care mi-e dor…de mă sufoc… și înseamnă “furios/supărat”. Rețeta de Piccata cu pui numai furioasă și supărată nu e! Pentru că “piccata” este o tehnică/modalitate de gătire în care carnea (pui, peste, vită) este feliată foarte subțire (“scaloppine”), sotată și apoi cu sos de unt, lămâie și condimente/arome.
În gama de pesmet Băneasa găsiți 4 tipuri de pesmet diferite, fiecare minunat în felul lui:
Mai întâi ne ocupăm de pieptul de pui, îl tăiem felii subțiri, ca pentru șnițele. Batem carnea ca să fie cât mai subțire, apoi o condimentăm după gust. Într-un bol batem ouăle ca pentru omletă, le condimentăm cu sare și piper.
În alt bol punem făina, în altul pesmetul panko. Trecem feliile de piept de pui prin făină, scuturăm excesul. Le dăm apoi prin ou și panko, apăsând foarte bine pentru a face o crustă uniformă. Încingem 100ml ulei în tigaie, prăjim jumătate din carne, la foc mediu, până e rumenită pe ambele părți.
Schimbăm uleiul și continuăm să prăjim restul de carne.
Pentru sosul de unt și lămâie, punem într-o tigaie untul și îl lăsăm să se topească, la foc moderat. Când untul începe să bolborosească și face spumă la suprafață, amestecăm încontinuu, până începe să fiarbă. Continuăm să amestecăm până untul devine arămiu și vedem în el mici particule maronii. Luăm cu o lingură spumă de la suprafață.
Tragem de pe foc, punem zeamă de lămâie, caperele (frunze de capere murate în cazul meu) și feliile de lămâie. Amestecăm bine și turnăm sosul fierbinte peste carnea de pui. Ca și garnitură, eu am mers pe varianta light, de legume trase la tigaie. Puteți să faceți și orez, cous-cous sau chiar piure de cartofi, pentru o masă foarte consistentă (de prânz mai degrabă decât pentru cină).
Piccata de pui a fost un deliciu! Chiar dacă a absorbit sosul de unt și lămâie, crusta a rămas crocantă! Piccata a fost la fel de bună și rece, a doua zi.
Vă recomand cu drag rețeta noastră de azi, va fi una pe care o veți repeta o dată și încă o dată, pentru că va deveni una din preferatele tuturor!
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!