Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE

Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Bineînțeles că rețeta de plăcinte ardelenești este moștenită de la Buni Sia, una din primele rețete postate pe blog și care merită un update în 2023. În Ardeal și în familia noastră, sunt diverse tipuri de plăcinte – unele mai subțiri (turte) cum sunt cele pe care le facem azi și unde umplutura este egală cantitativ cu aluatul. Acestea sunt preferatele mele!
Fie că sunt cu brânză, varză călită sau magiun, plăcinta plinaaa de umplutură la fiecare îmbucătură este un vis devenit realitate! Desigur că am ales făina Băneasa pentru rețeta de Plăcinte ardelenești. Este făina mea preferată și știu că reușita e garantată, pentru fiecare rețetă. Pentru plăcinte puteți folosi și făina Băneasa 000 dar și cea 650.
Amestecăm apa, drojdia, zahărul, lăsăm deoparte 15 minute. Într-un bol încăpător punem făina, turnăm deasupra amestecul de drojdie, punem și uleiul și amestecăm bine cu lingura. Adăugăm sare și, cu mâinile ușor unse cu ulei, frământăm până avem un aluat elastic și omogen.
Formăm o bilă de aluat, o așezăm în bol, acoperim cu un prosop curat și lăsăm la dospit într-un loc călduț o oră sau până își dublează volumul.
Între timp pregătim umplutura: amestecăm brânza cu ceapa tăiată fin. În funcție de brânza folosită, potrivim la gust de sare și piper. Când aluatul a dospit, îl tăiem în 8 părți egale. Lucrăm pe masa unsă cu puțin ulei.
Facem o bilă din aluat, pe care o modelăm într-un disc, cu ajutorul mâinilor sau a unui sucitor. Punem 2-3 linguri de umplutură, strângem aluatul în jurul umpluturi și întindem plăcinta cu mâna sau sucitorul, până obținem grosimea dorită.
Prăjim plăcintele în tigaia încinsă, cu puțin ulei, 5-6 minute pe fiecare parte, la foc mediu, până plăcinta e frumos rumenită.
Știți care este adevărata provocare a rețetei de plăcinte ardelenești? Să le păzești de copii pe măsură ce le coci! Efectiv nu apucam să coc în ritmul în care se mâncau!
Sper să vă placă și vouă rețeta și să o încercați în serile luuuungi de toamnă.
Să vă fie de cel mai bine!
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!