Plăcintă rapidă cu brânză și șuncă

Autor rețeță:
Teo's Kitchen

Rețetă

Gata în

45 min.

Porții

8

Făină de grâu All season Băneasa

Ingrediente

  • 250g făină pentru cozonac Băneasa
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță ierburi aromatice
  • 100ml apă călduță
  • 50ml lapte
  • 2 linguri ulei măsline (30 ml)
  • felii cașcaval
  • felii jambon/șuncă
  • 3 linguri sos roșii
  • 1 ou bătut

Mod de preparare

Plăcinta cu brânză și șuncă are un blat ușor crocant, foarte rapid de preparat cu un robot de bucătărie, cu mixerul sau de mână și o umplutură pe gustul celor mici: sos pentru pizza sau paste, cașcaval și șuncă! Simplu, rapid, perfect pentru prânz, cină, gustare și, bineînțeles, pentru pachețelul de la școală sau grădiniță.

Pasul 1

Mai întâi încingem cuptorul la 180° și ungem cu unt sau ulei o tavă de 22x33cm. Dacă știți că de tavă se lipesc în general preparatele, nu uitați să o tapetați cu făină sau hârtie de copt.

Pasul 2

Într-un bol încăpător punem pe rând ingredientele: făină, sare, praf de copt, ierburi aromatice, apă, lapte, ulei. Amestecăm până avem un aluat omogen, bine legat.

Pasul 3

Împărțim aluatul în două părți, una puțin mai mare decât cealaltă. Întindem această bucată mai mare într-o foaie care să acopere nu doar fundul tăvii, ci și pereții ei. Întindem sosul de roșii într-un strat uniform, punem feliile de brânză.

Urmează un strat de felii de jambon/șuncă, apoi încă un strat de felii de cașcaval.

Pasul 3

Acoperim cu a doua foaie, închidem bine marginile. Înțepăm plăcinta cu furculița, dăm la cuptor 20 min.

După 20 de minute de coacere, ungem plăcinta cu ou bătut și creștem temperatura cuptorului la 190°. O coacem alte 10-15 minute sau până e frumos rumenită.

Lăsăm Plăcinta cu brânză și șuncă să se racorească puțin, apoi o putem tăia în cubulețe. Este minunată caldă, alături de un sos de roșii sau rece, în pachețelul de la școală sau de la birou.

Să vă fie de cel mai bine!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...