Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
Acasa > Rețete > Fel Principal > Macaroane cu pesto de leurdă
Dacă iubești pastele și ești mereu în căutare de noi arome de sezon, macaroanele cu pesto de leurdă sunt exact ce-ți trebuie. Inspirată din faimoasa rețetă italiană „Pesto alla Genovese”, această variantă de primăvară aduce în prim-plan leurda – cunoscută și sub numele de „usturoiul sălbatic” – pentru un gust intens, proaspăt și revigorant.
Pesto-ul din leurdă este o alternativă sănătoasă și plină de personalitate, perfectă pentru cei care vor să exploreze gusturi noi fără să renunțe la simplitatea unei mese rapide. Combinația de macaroane, caju, nuci și lapte vegetal face această rețetă să fie atât savuroasă, cât și prietenoasă cu diverse stiluri de alimentație precum cel vegan, de post sau fără lactate.
Indiferent dacă ai nevoie de o cină rapidă sau pur și simplu vrei să te răsfeți cu un preparat delicios, fără prea mult efort, această rețetă îți oferă exact ce cauți. Cu un echilibru perfect între textură și prospețimea aromelor, macaroanele cu pesto de leurdă sunt o alegere inspirată pentru o masă ușoară, hrănitoare și plină de savoare.
Pune 4 litri de apă la fiert într-o oală încăpătoare. Când apa ajunge la punctul de fierbere, adaugă aproximativ 40 g de sare (circa 2 linguri rase), apoi adaugă macaroanele și fierbe-le conform instrucțiunilor de pe ambalaj (7–8 minute).
Cât timp fierb pastele, poți începe să prepari sosul pesto. Spală leurda, îndepărtează cozile și taie frunzele în bucăți mai mici.
Într-un blender, adaugă jumătate din cantitatea de leurdă, uleiul de măsline, nucile, caju-ul și laptele vegetal, apoi mixează până obții o pastă omogenă.
În continuare, adaugă și restul de leurdă și mixează din nou până obții o textură fină și cremoasă.
Potrivește de sare și piper, după gust.
După ce pastele s-au fiert, scurge-le, dar păstrează 3–4 linguri din apa în care au fiert. Nu clăti pastele cu apă rece, deoarece ele trebuie să rămână fierbinți pentru a se amesteca bine cu pesto-ul.
Toarnă pesto-ul peste macaroanele fierbinți, adaugă treptat 2–3 linguri din apa fierbinte păstrată, apoi amestecă bine.
Presară deasupra extra „parmezan” din caju sau nuci mărunțite și pastele sunt gata de a fi servite. Poftă bună!