Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
Acasa > Rețete > Fel Principal > Mac and Cheese – Paste cu brânză în stil American
Așa cum pentru noi, în Ardeal, Tăițeii cu brânză de burduf și slăninuță (click pentru a vedea rețeta de tăiței cu brânză a la Buni Sia) sunt emblematici, la fel e și rețeta de Mac and Cheese pentru americani. Îi fac în diverse combinații și cu diverse ingrediente, dar două lucruri sunt sfinte: sosul TREBUIE să fie cremos și sosul TREBUIE să conțină brânză Cheddar.
Brânză cheddar este probabil una dintre cele mai renumite brânzeturi englezești din lume. Se produce din lapte de vacă și are o aromă specifică, a cărei intensitate variază în funcție de gradul de maturare al brânzei dar și de proveninenta ei. Și culoarea diferă de la albul natural al cășcavalului cu care suntem noi obișnuiți și până la galben intens, spre portocaliu. În rețeta de Mac and cheese se folosește cheddar-ul portocaliu, cremos, care e ușor de dat pe răzătoare și are o aromă absolut delicioasă!
La capitolul paste, am ales să folosesc pentru rețeta de Mac and Cheese fusilli din grâu dur de la Paste Băneasa, pentru că forma lor este perfectă în astfel de rețete cu sos cremos: fusilli rețin sosul și brânza Cheddar “intră” în toaaaaate spiralele!
Punem la fiert 3 litri de apă, când apa fierbe, adăugăm sare și pastele fusilli. Fierbem pastele după timpul de fiebere indicat pe ambalaj, apoi le scurgem din apa în care au fiert.
Pentru sos, punem într-o crăticioară laptele și amidonul, amestecăm cu telul pentru a desface amidonul. Punem crăticioara la foc mic până laptele face mărgeluțe pe margini.
Adăugăm cașcavalul, tragem de pe foc. Amestecăm cu telul până cașcavalul este topit. Potrivim sosul de sare și piper.
Turnăm sosul peste paste, amestecăm foarte bine, servim fierbinte.
Poftă bună!