Tagliatelle cu spanac și ricotta

Autor rețeță:
Divă în Bucătărie

Rețetă

Gata în

15 min.

Porții

2

Paste din grâu dur All season Antonio di Vaio

Ingrediente

  • 200g tagliatelle din grâu dur Antonio di Vaio
  • 300g baby spanac
  • 50g unt
  • 250g ricotta
  • 40g parmezan
  • 1/4 linguriță sare
  • 2 căței usturoi
Vezi rețeta Video

Mod de preparare

Tagliatelle cu spanac și ricotta cremoase, gustoase și ușor de făcut. Pe cât de simplu este acest fel de mâncare, pe atât de gustos îl vei găsi. Poți personaliza rețeta, schimbând sau adăugând ingrediente.

Dacă vrei, poți să călești o ceapă mică și să nu pui usturoi. Pentru ca rețeta de tagliatelle cu spanac și ricotta să îți iasă perfect,  ai grijă să folosești 1l de apă și 1 linguriță de sare pentru 100 g de paste. Nu pui ulei în apă și nu le clătești după fierbere!

Pastele se pun în apă clocotită, iar timpul de fierbere se cronometrează din momentul în care apa începe să clocotească iar.

Vedetele acestei rețete sunt pastele tagliatelle din grâu dur de la Antonio di Vaio, un brand apreciat în țara noastră. Pastele au un conținut ridicat de proteine, fibre și substanțe nutritive importante pentru organism.

Pasul 1

Am pus 2l de apă la fiert. Când a dat în clocot, am adăugat 2 lingurițe de sare și am pus pastele la fiert. Le-am lăsat pe foc 8 minute din momentul în care apa a început să fiarbă. Am oprit un polonic din apă pentru sos.

Pasul 2

În acest timp, am topit untul, apoi am sotat baby spanacul. Am ales baby spanac pentru că poate fi găsit tot anul în supermarketuri. A lăsat puțin lichid, dar la foc mai mare se evaporă.

Pasul 3

Am pus în vasul unui mixer vertical spanacul, ricotta, parmezanul, sarea și 2 căței de usturoi dați prin presă. Am păsat totul până am obținut o compoziție fină și omogenă.

Pasul 4

Am pus sosul peste pastele scurse, am adăugat aproximativ 100 ml din apa în care au fiert pastele și am amestecat ușor până am acoperit toate pastele cu sos. Dacă vreți, puteți adauga în farfurie puțin parmezan ras. Tagliatelele cu spanac și ricotta miros foarte bine și sunt apetisante. Chiar și copiii vor adora această rețeta, așa că o puteți salva.

Poftă bună!

Vezi rețeta Video

Vezi Imagini cu Rețeta

VEZI REȚETA VIDEO

Ai mai putea încerca și...

ingrediente-taietei-cu-varza-calita
Rețetă

Gata în

30 min.

Porții

4