Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Chec simplu cu lămâie, pufos, aromat și foarte gustos este desertul pe care îl poți savura pe tot parcursul zilei. O felie din acest chec va fi desertul perfect lângă o ceașcă de cafea, dar este potrivit și pentru pachețelul copiilor.
De ce vei iubi rețeta:
1. Aromă fructului deși este intensă nu va fi prea acră;
2. Iese pufos și aerat și se păstrează proaspăt 4-5 zile dacă este închis ermetic într-o cutie sau într-o pungă de plastic;
3. Se face foarte ușor;
4. Ingredientele sunt simple și economice.
VEDETA REȚETEI
Am cernut făina. Folosesc făină superioară 000 de la Băneasa pentru că deserturile mele ies perfect cu aceasta. Am ras coajă de la 2 lămâi bio prin răzătoarea cu găuri mici. Am cumpărat lămâi cu coaja netrată după recoltare. Am stors și sucul acestora.
Am separat albușurile de gălbenușuri. Peste albușuri am pus 1g de sare și am mixat până când acestea au devenit o spumă albă tare. Am adăugat zahărul în câteva tranșe, amestecând după fiecare în parte. La final, spuma de albușuri va fi tare, ca pentru bezea.
Am amestecat gălbenușurile cu zahăr vanilat bourbon, coajă rasă de lămâie și uleiul adăugat în fir subțire, ca la maioneză. Am turnat sucul de lămâie și am amestecat foarte bine. Am pus compoziția de gălbenușuri peste cea de albușuri și am amestecat ușor, de jos în sus, fără să omogenizez complet.
Am încorporat treptat făina cernută și praful de copt, amestecând cu mișcări largi, de jos în sus, încercând să nu scot aerul din albușuri. Am turnat aluatul în tava de chec tapetata cu hârtie de copt și l-am copt timp de 45 minute în cuptorul preîncălzit la 180°C.
Când a trecut testul cu scobitoarea l-am lăsat să se răcească complet pe un grătar.
L-am tapetat cu zahăr pudră și l-am feliat. Este aerat, foarte moale și pufos și extrem aromat.
Trebuie să îl încerci și tu! Poftă bună!
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!