Chec cu lămâie

Autor rețeță:
Divă în Bucătărie

Rețetă

Gata în

60 min.

Porții

12

Făină de grâu All season Băneasa

Ingrediente

  • 310g făină superioară 000 de la Băneasa
  • 6 ouă
  • 1g sare
  • 300g zahăr tos
  • 10g zahăr vanilat Bourbon
  • 130ml ulei
  • 70ml suc lămâie (cu pulpă)
  • 5g coajă rasă de lămâie bio cu coajă netratată
  • 5g praf de copt

Mod de preparare

Chec simplu cu lămâie, pufos, aromat și foarte gustos este desertul pe care îl poți savura pe tot parcursul zilei. O felie din acest chec va fi desertul perfect lângă o ceașcă de cafea, dar este potrivit și pentru pachețelul copiilor.

De ce vei iubi rețeta:
1. Aromă fructului deși este intensă nu va fi prea acră;
2. Iese pufos și aerat și se păstrează proaspăt 4-5 zile dacă este închis ermetic într-o cutie sau într-o pungă de plastic;
3. Se face foarte ușor;
4. Ingredientele sunt simple și economice.

Pasul 1

Am cernut făina. Folosesc făină superioară 000 de la Băneasa pentru că deserturile mele ies perfect cu aceasta. Am ras coajă de la 2 lămâi bio prin răzătoarea cu găuri mici. Am cumpărat lămâi cu coaja netrată după recoltare. Am stors și sucul acestora.

Pasul 2

Am separat albușurile de gălbenușuri. Peste albușuri am pus 1g de sare și am mixat până când acestea au devenit o spumă albă tare. Am adăugat zahărul în câteva tranșe, amestecând după fiecare în parte. La final, spuma de albușuri va fi tare, ca pentru bezea.

Pasul 3

Am amestecat gălbenușurile cu zahăr vanilat bourbon, coajă rasă de lămâie și uleiul adăugat în fir subțire, ca la maioneză. Am turnat sucul de lămâie și am amestecat foarte bine. Am pus compoziția de gălbenușuri peste cea de albușuri și am amestecat ușor, de jos în sus, fără să omogenizez complet.

Pasul 4

Am încorporat treptat făina cernută și praful de copt, amestecând cu mișcări largi, de jos în sus, încercând să nu scot aerul din albușuri. Am turnat aluatul în tava de chec tapetata cu hârtie de copt și l-am copt timp de 45 minute în cuptorul preîncălzit la 180°C.

Când a trecut testul cu scobitoarea l-am lăsat să se răcească complet pe un grătar.

Pasul 5

L-am tapetat cu zahăr pudră și l-am feliat. Este aerat, foarte moale și pufos și extrem aromat.

Trebuie să îl încerci și tu! Poftă bună!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...