Pizza dulce cu fructe

Autor rețeță:
Andreea's Chinesefood

Rețetă

Gata în

70 min.

Porții

3

Făină de grâu All season Băneasa

Ingrediente

Pentru blat:

  • 230g făină albă superioară Băneasa
  • 120g unt moale 82% grăsime
  • 50g zahăr brun
  • 1 ou
  • 1/3 linguriță sare
  • 1/3 linguriță praf de copt

 

Pentru topping:

  • 170g iaurt grecesc 10% grăsime
  • 50g miere polifloră
  • 1 linguriță pastă de vanilie sau extract de vanilie
  • 1 fruct kiwi
  • 2 caise
  • 4-5 cireșe
  • 10 afine
  • Frunze proaspete de ment

Mod de preparare

Pizza dulce cu fructe conține blat dulce și crocant, cremă ușoară de iaurt cu miere și fructe proaspete de vară.

Așa e că nu ați mai mâncat până acum pizza dulce? Da, poate ați mai mâncat pizza cu ananas, însă această combinație surprinzătoare dulce nu cred că ați mai gustat.

Am denumit acest deșert pizza deoarece mi-am dorit să fie un deșert surprinzător, interesant și amuzant. În plus, puteți pregăti această pizza împreună cu cei mici și bineînțeles că puteți să și savurați acest desert împreună cu ei! Conține puțin zahăr, iaurt cu miere și fructe.

Va asigur că cei mici vor fi tare încântați să îi lăsăți să își decoreze singuri pizza cu fructele preferate! Și vă mai dau aici încă o idee! Puteți face o petrecere cu astfel de pizza! Pregătiți din timp blaturi mici individuale, iaurtul cu miere și fructele deja curățate și tăiate. Iar la petrecere, copiii își pot decora după cum doresc pizza cu fructele lor preferate.

Pentru astăzi, eu am ales câteva feluri de fructe, însă voi puteți folosi orice fel de fructe doriți în funcție de preferințe și în funcție de sezon.

Pasul 1

Pregătiți blatul: Într-un castron, mixați untul moale la temperatura camerei împreună cu sarea și zahărul brun până ce obțineți o cremă pufoasă. Adăugați oul și mixați în continuare. La final încorporați făina amestecată cu praful de copt. Frământați rapid un aluat care nu se mai lipește de mâini. Înveliți aluatul în folie alimentară și dați-l la frigider pentru 30 de minute.

Pasul 2

Încingeți cuptorul la 180 grade Celsius. Așezați aluatul pe o hârtie de copt, acoperiți-l cu o altă hârtie de copt. Cu ajutorul unui sucitor, întindeți aluatul într-o foaie subțire de 0,5 cm. Folosiți un inel de tort cu diametrul de 23 cm, decupați din aluat un cerc. Îndepărtați excesul de aluat și transferați cercul cu tot cu hârtie pe o tavă de copt.

Coaceți blatul la cuptorul încins pentru 15-20 de minute până ce aluatul este ușor auriu. Scoateți blatul de la cuptor și lăsăți sa se răcească complet.

Pasul 3

Între timp, pregătiți topping-urile. Într-un castron, puneți iaurtul grecesc, peste el adăugați mierea și pasta de vanilie. Amestecați totul până ce obțineți o compoziție omogenă.

Spălați și curățați fructele. Tăiați kiwi în rondele subțiri, cireșele pe jumătate, caisele în felii.

Montați pizza: așezați blatul răcit pe un blat de lemn rotund. Pe deasupra, puneți compoziția de iaurt și nivelați bine. Din loc în loc, presărați fructele pregătite. La final puneți frunze de mentă proaspătă.

Poftă bună!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

madeleine-reteta-clasica-PB
Rețetă

Gata în

120 min.

Porții

15