Fursecuri fragede cu mere

Autor rețeță:
Divă în Bucătărie

Rețetă

Gata în

60 min.

Porții

8

Făină de grâu All season Băneasa

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 220g făină superioară Băneasa tip 000
  • 60g zahăr tos
  • 1 vârf cuțit sare
  • 10g zahăr vanilat bourbon
  • 1 ou mare (60g)
  • 20-30ml lapte rece
  • 80g unt topit și răcit
  • 3g praf de copt
  • 30g făină superioară Băneasa tip 000 pentru masă de lucru

Pentru umplutură:

  • 2 mere medii/mici
  • 20g zahăr tos
  • 1 linguriță zeamă lămâie
  • 1/4 linguriță pudră scorțișoară
  • 20g unt
Vezi rețeta Video

Mod de preparare

Fursecuri fragede cu mere, rețetă de toamnă. Fursecuri fragde, rețeta foarte simplă și foarte ușor de făcut. Acestea sunt o explozie de gusturi, arome și texturi, perfecte pentru a sărbători începutul toamnei. Merg foarte bine în pachețelul de școală, lângă ceașca de cafea, dar pot deveni vedete și de sărbători.

Pentru a pregăti această rețetă am plecat de la dorința de a da mămicilor o sugestie de „ceva bun” de pus în pachețel. Copiii nu se mai simt atrași de ofertele diverselor chiosuri ce funcționează pe lângă școală dacă au ceva dulce la ei.

Aceste fursecuri fragede cu mere sunt răsfățul dulce, fără să fie folosit mult zahăr. În plus, sunt proaspete, cu ingrediente de calitate. Mi-a fost teamă de faptul că rețetele cu dovleac vor fi concurențe serioase pentru cele cu mere. Asta până am făcut aceste fursecuri cu gust de toamnă. Textura crocantă și umplutura moale și aromată te fac să le adori imediat.

Pasul 1

Pentru început am curățat de coajă 2 mere, apoi am îndepărat căsuța de sâmburi și codițele. Le-am ras prin răzătoarea mare. Le-am stropit cu puțină zeamă de lămâie, apoi le-am pus într-o tigaie. Am adăugat zahăr, unt și puțină scorțișoară, apoi le-am călit până nu a mai ieșit lichid.

Pasul 2

Le-am pus într-o farfurie și le-am lăsat să se răcească. Pentru a pregăti aluatul am pus într-un bol zahărul, puțină sare, zahărul vanilat bourbon, un ou foarte mare, puțin lapte și am amestecat până s-a dizolvat zahărul. Poți folosi un mixer ca să lucrezi mai repede. Am adăugat untul topit și răcit și praful de copt.

Pasul 3

Făina am încorporat-o treptat, în 3 tranșe, căci este posibil să nu fie nevoie de toată cantitatea. Am amestecat puțin și cu mâna, până am obținut un aluat omogen și elastic. Am presărat puțină făină pe masă de lucru și pe aluat, apoi l-am întins până a avut o grosime de maxim 2 mm.

Pasul 4

Am decupat cu ajutorul unei forme cercuri cu diametrul de 8 cm. Am îndepărtat aluatul rămas, dar am repetat operațiunea până când nu a mai rămas aluat. Cu aceeași formă sau una puțin mai mică am tăiat semicercuri fără să le unesc.

Pasul 5

Am pus mere călite în mijlocul fiecărui fursec. Am trecut una din margini peste umplutură, apoi a doua margine peste aceasta. Trebuie manevrate ușor, căci se pot rupe.

Pasul 6

Pentru decor am folosit fulgi de migdale. Am copt fursecurile fragede cu mere 15-20 min în cuptorul preîncălzit la 180°C. Le-am lăsat să se răcească pe un grătar, apoi le-am mâncat cu mare poftă. Dacă vrei poți să folosești un gem acrișor în locul merelor.

Sunt fragede și delicioase, așa că sper că le vei pregăti și tu.

Poftă bună!

TIPS&TRICKS

  • Trebuie să foloseșți unt gras, cu minim 80% grăsime;
  • Dacă foloseșți mere din propria grădina ai certitudinea că sunt bio, fără chimicale. Găsești și în supermarketuri fructe bio;
  • Și, nu în ultimul rând, făina are un rol important. Folosesc făină superioară de grâu albă Băneasa tip 000, de foarte mulți ani. Cu această deserturile mele ies mereu perfecte;
  • Dacă ți se pare complicat modul de asamblare al acestor fursecuri fragede cu mere poți lăsa doar aluatul decupat în formă de cercuri. Le acoperi cu mere rase, apoi presari decorul;
  • Poți înlocui fulgii de migdale cu nuci tocate la cuțit. Dacă vrei poți să realizezi din aluatul rămas fâșii subțiri, iar fursecurile fragede cu mere vor arăta ca niște mici plăcințele;
  • Cântărește ingredientele!
  • Nu adaugi făină până nu ai zahărul dizolvat complet.
Vezi rețeta Video

Vezi Imagini cu Rețeta

VEZI REȚETA VIDEO

Ai mai putea încerca și...

Rețetă

Gata în

120 min.

Porții

25

Rețetă

Gata în

45 min.

Porții

8