Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
PIZZA DE CASĂ CU ALUAT RAPID
Este o rețetă care trebui încercată și care cu siguranță va deveni rapid una dintre preferatele dumneavoastră! Aluatul se pregătețte extrem de ușor, în special dacă folosiți un blender sau un robot de bucătărie. Este efectiv gata în 5 minute.
Ulterior, nu rămâne decât să frământați puțin aluatul pe blatul de lucru, pentru maxim 5 minute. Și uite așa, incluzând și pregătirea ingredientelor, pizza e gata pentru a fi pusă în cuptor în 20 de minute.
Desigur că aluatul trebuie să stea la dospit, dar uitați un pont foarte bun: încingeți cuptorul la 40-50 de grade Celsius și va dospi foarte repede.
Acest aluat de pizza este suficient pentru două pizza mari cu diametrul de 35 cm sau aproximativ 40 de mini pizza cu diametrul de 5 cm. Exact același aluat îl puteți folosi și pentru piiza foarte pufoasă, dar și pentru pizza cu blat subțire, crocant.
Dacă vă doriți o pizza pufoasă, întindeți aluatul într-o foaie de 1 cm, iar daca vă doriți o pizza crocantă, întindeți aluatul în foaie de 0.5 cm.
Grozav la acest aluat este faptul că, indiferent de grosimea la care îl întindeți, va face niște bule frumoase la cuptor.
Când vine vorba de aluaturi tari, de brutărie, cea mai potrivită făină este făina 650, având o cantitate mai mare de proteină. Este perfectă pentru pâine, chifle, lipii, turte sau alte produse de brutărie.
VEDETA REȚETEI
În robotul de bucătărie puneți făina și adăugați pe rând și celelalte ingrediente. Amestecați până obțineți un aluat omogen, elastic, care nu se lipește de pereții vasului.
Mutați ușor aluatul pe blatul de lucru tapetat cu făină și începeți operațiunea de stretch-and-fold. Acest lucru presupune să întindeți aluatul și să îl împăturiți ca pe un plic.
Repetați operațiunea aceasta de 8/10 ori, până formați o bilă netedă de aluat.
Mutați aluatul într-un bol curat uns cu puțin ulei, acoperiți-l cu un prosop și lăsați-l să dospească până își dublează volumul.
Împărțiți aluatul în două părți egale și întindeți-l cu sucitorul pe planșeta pudrată cu făină în prealabil, în foaie de 0,5 cm.
Decupați mini-pizza sau modelați pizze mari, în funcție de preferințe.
Puneți sosul de roșii, mozarella dată pe răzătoare sau ruptă bucăți, topping-urile preferate și încă puțină brânză.
Coaceți pizza pentru aproximativ 8/10 minute în cuptorul încins la 220 de grade Celsius sau pe cea mai înaltă treaptă în cazul cuptoarelor cu gaz.
Pizza este gata! Este una dintre cele mai simple rețete făcute in casă! Și este și extrem de gustoasă!
Poftă bună!
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!