Gogoși umplute cu gem

Autor rețeță:
Divă în Bucătărie

Rețetă

Gata în

50 min.

Porții

16

Făină de grâu All season Băneasa

Ingrediente

  • 500g făină albă superioară 000 Băneasa
  • 2 ouă mari
  • 80ml ulei de floarea soarelui
  • 60g zahăr
  • un vârf de cuți de sare
  • 200ml lapte călduț
  • 7g drojdie uscată (25g dorjdie proaspătă)
  • o linguriță pastă de vanilie
  • o linguriță coajă rasă de lămâie
Vezi rețeta Video

Mod de preparare

GOGOȘI UMPLUTE CU GEM

Gogoșile umplute cu gem sunt micile delicii care te duc instant cu gândul la copilărie și la gustul autentic al deserturilor tradiționale. Fie că le savurați ca o gustare dulce la ceai sau ca o gustare la birou, vă garantăm că aceste gogoși sunt un adevărat răsfăț pentru orice iubitor de dulce. Este o rețetă simplă și delicioasă, care va fi cu siguranță un succes culinar!

Le puteți umple cu gem, da puteți alege și alte umpluturi, precum ciocolată sau cremă de vanilie, fistic sau caramel.

Câteva sfaturi pentru ca gogoșile să iasă perfect:

  1. Folosiți agenți de dospire proaspeți
  2. Nu frământați aluatul excesiv de mult
  3. În funcție de temperatura camerei, timpul de dopsire al aluatului poate varia între o oră și două.
  4. Dacă acoperiți aluatul cu folie de prospețime, nu va face crustă.
  5. Lăsați gogoșile decupate să se odihnească 20-30 de minute înainte de a le prăji.
  6. Pentru a vă asigura că vă ies cele mai bune gogoși, prăjiți-le în baie de ulei.
  7. Puneți-le la prăjit cu partea care a stat în jos. Astfel se vor umfla mai mult.
  8. Dați-le prin zahăr cât cunt încă fierbinți.

Pasul 1

Pentru a obține un aluat mai aerat, cerneți făina, iar peste aceasta puneți drojdia și amestecați.

Pasul 2

Într-un bol mai mare, puneți ouăle, adăugați un vârf de sare și începeți să le bateți.

Adăugați zahărul, laptele călduț și uleiul. Pentru aromă, puteți folosi coaja rasă de la o lămâie și o linguriță pastă de vanilie sau extract natural.

Pasul 3

Amestecați energic până se omogenizează, apoi încorporați făina treptat. Dacă vă doriți ca totul să meargă foarte ușor, puteți folosi un mixer.

Frământați aluatul până devine neted și omogen.

Puneți-l într-un bol uns cu ulei și lăsați-l să dospească o oră sau până când și-a mărit volumul mai mult decât dublu.

 

Pasul 4

Întindeți aluatul până șa o grosime de 1.5 cm. Decupați cercuri cu diametrul de 8 cm. Cu excesul de aluat care vă rămâne, modelați alte gogoși. Dacă nu aveți o astfel de formă, puteți folosi un pahar sau o cană. Aplatizați-le.

Pasul 5

Puneți fiecare bucată de aluat pe hârtia de copt, apoi acopeți-le cu folie de prospețime ca să nu se usuce. Lăsați-le aproximativ 30 de minute să crească.

Încingeți uleiul și prăjiți-le la foc mediu până se rumenesc uniform pe ambele părți. Nu lăsați focul mare, deoarece s-ar putea ce acestea să rămână crude la mijloc.

Pasul 6

Tăvăliți-le prin zahăr tos sau prin zahăr pudră, după preferințe.

Înțepați gogoșile cu mânerul unei linguri de lemn pentru a face loc umpluturii. Cu ajutorul unei seringi de patiserie, umpleți gogoșile cu gemul vostru preferat.

Gogoșile sunt gata și sunt absolut delicioase!

Poftă bună!

Vezi rețeta Video

Vezi Imagini cu Rețeta

VEZI REȚETA VIDEO

Ai mai putea încerca și...

prajitura-laminton-reteta-diva-in-bucatarie-C (1)
Rețetă

Gata în

45 min.

Porții

8

Rețetă

Gata în

120 min.

Porții

12