Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
Sunt sigură, chiar foarte PRECISĂ, că nu există gospo-divă în lumea asta să nu fi mâncat în copilărie mult, dar mult griș cu lapte. Cred că despre nicio altă rețetă din lumea asta nu am atâtea amintiri ca și despre rețeta de griș cu lapte! La grădiniță ni-l serveau pudrat cu cacao sau uns cu dulceață. Buni știa că nu ne place pudrat cu cacao amară, așa că ni-l pudra cu cacao Nesquick, adusă pe sub mână din Germania. Și tot Buni știa că varianta noastră preferată de griș cu lapte este…exact rețeta pe care vi-o propun azi: GRIȘ CU LAPTE PANE!
Cum s-a ajuns la rețeta de Griș cu lapte pane? Vă explic: Rareș, fratele meu, era mare, mare amator de griș cu lapte cu sirop de zahăr ars. Asta era mâncarea noastră de seară. Și, după ce ne puneam fiecăruia porția de gris peste siropul de zahăr ars care era deja în farfurie, Buni turna restul de griș pe o farfurie întinsă. Apoi, dimineață, când era rece și foarte tare, îl tăia fâșii și îl făcea pane. Astfel ajunge la voi azi, în varianta de rețeta video, rețeta de Griș cu lapte pane.
Este foarte important să alegeți un griș de calitate, foarte fin, care fierbe frumos și nu face cocoloașe. Eu am învățat de la Buni să folosesc grișul Băneasa și ulterior a devenit nelipsit din cămara mea. Ca orice mămică, am fiert ceva griș cu lapte crescându-l pe Luca și este, până în ziua de azi, o mâncărică pe care nu o refuză niciodată.
La capitolul arome, eu am folosit doar extract de vanilie făcut în casă.
La capitolul pesmet, am folosit pesmetul alb clasic de la Băneasa, dar la fel de bine puteți folosi și pesmetul auriu granulat sau pesmetul panko, pentru o crustă super crocantă!
Puteți prăji grișul în ulei sau în cuptor, în funcție de preferință. Desigur, prăjit în baie de ulei, grișul cu lapte pane este mai crocant și mai rumenit.
Pentru modul de preparare al rețetei de Griș cu lapte pane, urmăriți rețeta video.