Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
În dicționarul gastronomic Larousse scrie că “puritanii susțin că fiecare legumă folosită în ratatouille trebuie gătită separat, apoi legumele se gătesc împreună, până au o consistență fină și cremoasă. Astfel, fiecare legumă va avea, cu adevărat, gustul ei”.
În realitate, din propriile mele experimente, eu prefer să gătesc toate legumele împreună și să împrietenesc cu adevărat aromele legumelor și ierburilor aromatice. Iar în varianta noastră de azi – Paste cu legume ratatouille, avem cu adevărat o explozie de arome și texturi.
PASTE CU LEGUME RATATOUILLE – Tot ce trebuie să știi despre rețetă
Este un preparat în care se folosește o singură tigaie: călim legumele pe rând, adăugăm condimente și apoi fierbem pastele în sosul rezultat. Faptul că fierbem pastele împreună cu legumele ne ajută să avem un sos delicios și foarte cremos, datorită amidonului de pe paste.
La capitolul paste, am ales Penne Integrale din 100% grâu dur de la Paste Băneasa. Pastele integrale au un indice proteic mai mare și un indice glicemic mai mic, se digera ușor, sunt foarte hrănitoare. În plus, își păstrează foarte bine formă la fiert, rămân al dente, sunt delicioase și au un gust unic, ușor afumat.
VEDETA REȚETEI
Într-o tigaie încăpătoare, călim în uleiul de măsline, ceapa, ardeii și usturoiul, până ceapa devine translucidă.
Punem dovlecelul și vânăta, le călim împreună la foc mare, până au o crustă frumoasă.
Adăugăm restul ingredientelor: pastele, roșiile cu tot cu sucul din conservă, apă, condimentele, oțetul. Fierbem totul la foc mediu, 13-15 minute sau până pastele sunt făcute pe gustul nostru (al dente sau mai bine fierte) și avem un sos cremos, bine legat.
Au ieșit niște paste absolut suberbe, iar pennele integrale Băneasa au făcut o treaba excelentă, au rămas al dente, deși au fiert în sos și au făcut sosul cremos și delicios. O rețetă de post pe care v-o recomand cu mare drag!
Să vă fie de cel mai bine!
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!