Penne cu legume Ratatouille

Autor rețeță:
Teo's Kitchen

Rețetă

Gata în

30 min.

Porții

3

Paste din grâu dur integrale All season Băneasa

Ingrediente

  • 300g penne integrale 100% grâu dur Băneasa
  • 2 linguri ulei de măsline
  • o ceapă albă tăiată cubulețe mai mari
  • 4-5 căței de usturoi
  • un dovlecel tăiat cubulețe
  • o vânată mică, tăiată cubulețe
  • un ardei gras roșu
  • un ardei gras galben
  • 300g pulpă de roșii sau roșii mărunțite din conservă (cu tot cu suc)
  • 400ml apă
  • 2 linguri oțet balsamic
  • 2 linguri ierburi aromatice de Provence
  • sare și piper după gust

Mod de preparare

În dicționarul gastronomic Larousse scrie că “puritanii susțin că fiecare legumă folosită în ratatouille trebuie gătită separat, apoi legumele se gătesc împreună, până au o consistență fină și cremoasă. Astfel, fiecare legumă va avea, cu adevărat, gustul ei”.

În realitate, din propriile mele experimente, eu prefer să gătesc toate legumele împreună și să împrietenesc cu adevărat aromele legumelor și ierburilor aromatice. Iar în varianta noastră de azi – Paste cu legume ratatouille, avem cu adevărat o explozie de arome și texturi.

PASTE CU LEGUME RATATOUILLE – Tot ce trebuie să știi despre rețetă

Este un preparat în care se folosește o singură tigaie: călim legumele pe rând, adăugăm condimente și apoi fierbem pastele în sosul rezultat. Faptul că fierbem pastele împreună cu legumele ne ajută să avem un sos delicios și foarte cremos, datorită amidonului de pe paste.

La capitolul paste, am ales Penne Integrale din 100% grâu dur de la Paste Băneasa. Pastele integrale au un indice proteic mai mare și un indice glicemic mai mic, se digera ușor, sunt foarte hrănitoare. În plus, își păstrează foarte bine formă la fiert, rămân al dente, sunt delicioase și au un gust unic, ușor afumat.

Pasul 1

Într-o tigaie încăpătoare, călim în uleiul de măsline, ceapa, ardeii și usturoiul, până ceapa devine translucidă.

Punem dovlecelul și vânăta, le călim împreună la foc mare, până au o crustă frumoasă.

Pasul 2

Adăugăm restul ingredientelor: pastele, roșiile cu tot cu sucul din conservă, apă, condimentele, oțetul. Fierbem totul la foc mediu, 13-15 minute sau până pastele sunt făcute pe gustul nostru (al dente sau mai bine fierte) și avem un sos cremos, bine legat.

Au ieșit niște paste absolut suberbe, iar pennele integrale Băneasa au făcut o treaba excelentă, au rămas al dente, deși au fiert în sos și au făcut sosul cremos și delicios. O rețetă de post pe care v-o recomand cu mare drag!

Să vă fie de cel mai bine!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

paste-cu-sunca-si-dovlecei-la-cuptor-C-1024x1536
Rețetă

Gata în

30 min.

Porții

4

Rețetă

Gata în

20 min.

Porții

4