Penne cu sos picant de roșii cu ton și măsline

Autor rețeță:
Divă în Bucătărie

Rețetă

Gata în

15 min.

Porții

3

Paste făinoase cu ouă All season Băneasa

Ingrediente

  • 300g penne rigate cu ouă Băneasa
  • 400g pulpă de roșii
  • 12 roșii cherry tăiate pe jumătate
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 3 căței usturoi
  • 1 vârf cuțit fulgi de ardei iute
  • 140g ton – conservă în ulei
  • 10-12 măsline fără sâmburi
  • 8-10 frunze busuioc
  • 1/2 linguriță sare
  • 1 vârf cuțit zahăr
  • piper

Mod de preparare

Astăzi vă invităm să vă bucurați de cele mai bune paste cu ton în sos de roșii și masline.

Un deliciu pe care nu aveți cum să-l ratați!

Poftă bună!

Pasul 1

Pentru început pregătim ingredientele, astfel încât totul să meargă rapid: tocăm pulpa de roșii, scurgem tonul, cântărim pastele, pisăm usturoiul.

Pasul 2

Călim în ulei usturoiul pisat timp de 10 secunde împreună cu fulgii de ardei iute, apoi adăugăm pulpă de roșii tocată, roșiile cherry, măslinele feliate și jumătate din frunzele de busuioc.

Pasul 3

Punem pastele la fiert în apă cu sare. Asezonăm sosul cu sare, piper și puțin zahăr. Fierbem până se îngroașă sosul, apoi adăugăm tonul și restul de busuioc tocat și mai fierbem încă 2-3 minute.

Pasul 4

Scurgem pastele de apă și le punem peste sos.

Putem presăra parmezan ras fin și servim.

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

Rețetă

Gata în

40 min.

Porții

4