Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Cușcuș cu verdețuri este un fel de mâncare deosebit pe care îl puteți pregăti mai ales în această perioadă. Urzici, leurdă, spanac proaspete și coajă de lămâie.
Piețele și grădinile abundă de verdețuri în această perioada așa că e păcat să nu profităm de ele. Dacă doriți să faceți acest fel de mâncare și după ce leurdă și urzicile dispar, să știți că puteți face acest fel de mâncare și cu alte verdețuri precum ștevie, lobodă sau spanac congelat.
Cușcuș din paste este obținut din făină din grâu dur și este cunoscut și sub denumirea de cușcuș perlat, tocmai pentru că bobițele seamănă cu niște perle. Acest cușcuș se pregătește diferit de couscous, care este obținut din grâu dur printr-o tehnică specială.
Puteți pregăti cușcuș și cu alte ingrediente precum roșii, dovlecei sau alte legume, întocmai ca pe niște paste obișnuite. Însă, textura este diferită. Nouă ne-a plăcut mult această combinație de verdețuri și cu siguranță o vom repeta. Metoda de pregătire a acestui fel de mâncare a fost asemănătoare cu cea de risotto, deși, nu am folosit orez.
VEDETA REȚETEI
Pregătiți ingredientele: spălați bine în câteva ape verdețurile, scurgeți-le bine de apă și lăsăți-le deoparte. Tocați mărunt cățeii de usturoi.
Într-o rigaie sau într-o oală încăpătoare, adăugați untul și uleiul de măsline. Când untul s-a topit, adăugați usturoiul tocat mărunt și căliți pentru câteva secunde, până ce usturoiul este ușor rumen și capătă miros plăcut.
Adăugați cușcuș și amestecați bine pentru ca fiecare bobiță să fie acoperită cu unt și ulei. Gătiți timp de 1 minut, apoi adăugați jumătate din cantitatea de apă. Lăsăți să fiarbă la foc mic, amestecând din când în când, până ce apă este absorbită.
Adăugați restul de apă și continuați sa gătiți până ce bobițele de cușcuș devin al dente.
Între timp, așezați pe foc o oală mare cu apă și aduceți la punctul de fierbere. Când apa a dat în clocot, stingeți focul și adăugați verdețurile. Amestecați totul bine, puneți un capac pe oală și lăsați așa cu focul stins pentru 10 minute.
Scurgeți de apă verdețurile și puneți-le într-un blender. Pasați verdețurile cu blenderul până ce obțineți un piure fin. Dacă verdețurile sunt greu de pasat, adăugați un polonic din apa în care au stat.
Turnați piureul de verdețuri peste cușcuș și amestecați bine. Potriviți de sare și piper, adăugați coajă rasă de lămâie și smântână lichidă și amestecați bine. Lăsăți pe foc 2-3 minute, până ce piureul este bine amestecat cu paștele.
La final adăugați parmezan ras și încă puțină coajă rasă de lămâie.
Așezați în farfurii adânci și presărați încă puțin parmezan ras.
Serviți imediat.
Acest cușcuș are o culoare verde superbă și este minunat la gust! Neapărat să îl încercați!
Poftă bună!
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!