Budincă de fidea

Autor rețeță:
Teo's Kitchen

Rețetă

Gata în

45 min.

Porții

12

Paste din grâu dur All season Băneasa

Ingrediente

  • 250g (un pachet) Fidea scurtă cu 8 ouă Băneasa
  • 6 ouă mari
  • 200ml lapte
  • 150g smântână grasă
  • 1 lingură coajă de lămâie
  • 150g zahăr tos
  • 50g zahăr vanilinat

Mod de preparare

Budincă de fidea – o rețetă inspirată din desertul copilăriei – Fidea cu lapte.

De fiecare dată când ne era poftă “de ceva dulce”, Buni avea câteva variante clasice pe care noi le adoram: griș cu lapte, tăiței cu lapte și, desigur, varianta “de intervenție” – pentru mine un gălbenuș frecat cu zahăr, pentru fratele meu, albușul bătut bezea.

Mi se pare că rețeta de Budincă de fidea este o sumă a tuturor acestor deserturi din copilărie. Se pregătește suficient de repede pentru ca cei mici să se bucure de ea, dar marele meu secret este să o pregătesc seară, după ce ei adorm și să o las la frigider peste noapte, pentru a fi supriza lor de dimineață.

Pentru ca și Buni să fie mândră de această rețeta, am folosit singura fidea care îmi aduce aminte cu adevărat de cea făcută în casă – Fideaua scurtă cu 8 ouă de la Paste Băneasa.

Din cantitățile din rețetă, ies exact 12 bucăți de Brioșe cu cidru de mere, dar puteți foarte simplu să dublați rețeta, vor ieși la fel de pufoase!

Pasul 1

Încingem cuptorul la 180C. Ungem cu unt o tavă de 25x35cm. Punem la fiert 3l de apă cu o linguriță rasă de sare. Când apa dă în clocot, adăugăm fideaua scurtă Băneasa și fierbem 1 minut, adică timpul indicat pe ambalaj. Scurgem fideaua și o trecem pe sub jet de apă rece.

Pasul 2

Separăm ouăle. Albușurile le batem spumă cu zahărul tos. Batem albușurile până se formează o spumă moale, apoi adăugăm zahărul treptat și continuăm să amestecăm până se formează o bezea fermă și lucioasă.

Gălbenușurile le amestecăm cu zahărul vanilinat, laptele, smântâna și coaja de lămâie. Punem fideaua peste amestecul de gălbenușuri, amestecăm. Adăugăm bezeaua amestecând ușor cu mișcări de împăturire.

Pasul 3

Turnăm compoziția în tava pregătită, dăm la cuptor și coacem budinca de fidea 30 minute sau până are o crustă aurie. Lăsăm budincă de fidea să se răcească la temperatura camerei, apoi 2-3 ore la frigider. Cel mai ușor feliem budinca de fidea cu un cuțit trecut prin apă.

Vă promit că toată familia va adora acest desert, ideal atât la mic dejun cât și ca o prăjitură pentru masă în familie.

Să vă fie de cel mai bine și vă dorim mese delicioase și zile de toamnă frumoase în familie!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

Paste puttanesca36
Rețetă

Gata în

25 min.

Porții

2