Budincă de paste cu ragu

Autor rețeță:
Teo's Kitchen

Rețetă

Gata în

40 min.

Porții

10

Paste făinoase cu ouă All season Băneasa

Ingrediente

  • 400g spirale cu ou Băneasa
  • 500g carne tocată amestec vită și porc
  • 150ml vin alb
  • 150ml apă
  • 400g sos de roșii/passata
  • un morcov mare
  • o felie de țelină
  • o bucată păstârnac
  • o ceapă mare
  • 3-4 linguri ulei de măsline
  • condimente după gust: sare, piper, boia afumată, ierburi aromatice la alegere (cimbru, busuioc, foi de dafin)

Ingrediente pentru sosul bechamel:

  • 60g unt
  • 30g făină
  • 500ml lapte
  • ½ linguriță nucșoară proaspăt măcinată
  • sare și piper după gust
  • 200g cașcaval răzuit

Mod de preparare

Budincă de paste cu ragu – un deliciu pe bază de paste cu ou de la Paste Băneasa, un sos de carne sau ragu gătit lent, la foc mic, astfel încât să fie super aromat și concentrat și un sos bechamel delicios, amestecat cu cașcaval, pentru toping.

Sosul ragu este delicios și se pregătește la foc lent. Putem folosi carne tocată de vită, de porc, un amestec din cele două dar și carne tocată de pui sau curcan pentru o variantă mai light. De obicei, eu pregătesc o cantitate dublă de sos și ce rămâne pun la congelator, în pungi închise ermetic. În fiecare pungă pun 1-2 porții de sos, astfel încât să îl avem mereu la îndemână când ne dorim un prânz sau o cină rapidă! Până fierb pastele Băneasa, sosul se decongelează și sunt gata de cină!

În rețeta de Budincă de paste cu ragu se potrivesc de minune spiralele cu ou sau pastele scurte de la Paste Băneasa! Cu gustul clasic și iubit al pastelor cu ou, spiralele conțin ou lichid și grâu de cea mai bună calitate. Astfel, au o culoare deosebită, o textură care se păstrează foarte bine la fierbere și la cuptor și mai ales gustul unic al pastelor cu ou.

Vi le recomand cu mare drag!

Pasul 1

Mai întâi tăiem ceapa mărunt, putem folosi ceapă roșie sau albă. Curățăm morcovul, țelina și păstârnacul. Dăm rădăcinoasele prin răzătoarea mică.

Le punem pe toate la călit, în ulei de măsline, într-o cratiță adâncă. Când legumele devin moi și sticloase, adăugăm carnea tocată. Amestecăm foarte bine, având grijă să rupem bucățile mari de carne folosind o lingură de lemn.

Pasul 2

Când carnea capătă culoare maronie, e momentul să stingem sosul cu vin. Lăsăm la foc foarte mic aproximativ 20-30 minute, până când iese alcoolul din vin și rămâne doar aroma.

Punem apoi sosul de roșii, apă și condimentele. Lăsăm sosul să fiarbă, amestecând în când în când, 2-3 ore, la foc foarte mic.

Pasul 3

Cât timp fierbe sosul ragu, noi pregătim sosul bechamel. Într-o cratiță încăpătoare, topim untul, apoi tragem de pe foc, punem făină în ploaie, amstecând bine cu telul, ca să nu rămână cocoloașe.

Turnăm laptele călduț, amestecând încontinuu, apoi condimentăm și punem din nou pe foc, la foc mic, amestecând până sosul se îngroașă. Tragem de pe foc și adăugăm cașcavalul răzuit.

Pasul 4

Fierbem spiralele cu ou Băneasa al dente, urmând timpul de fierbere indicat pe ambalaj. Le scurgem din apa în care au fiert, fără a le trece pe sub jet de apă rece. Le amestecăm cu sosul de carne.

Pasul 5

Punem amestecul de paste și sos ragu într-un vas termorezistent sau o tavă de 20×30 cm. Turnăm deasupra sosul alb. Nivelăm cu spatulă. Dăm Budinca de paste cu ragu în cuptorul încins la 180°C, timp de 25-30 minute sau până se rumenește ușor.

Budinca de paste cu ragu este gata pentru masa în familie! Toți vor iubi budinca și promit că va deveni o rețetă de familie foarte apreciată!

Alături de Paste Băneasa vă dorim poftă bună și rețete pline de inspirație!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

Rețetă

Gata în

180 min.

Porții

12