Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE

Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acasa > Rețete > Fel Principal > Budincă de paste cu ragu
Ingrediente pentru sosul bechamel:
Budincă de paste cu ragu – un deliciu pe bază de paste cu ou de la Paste Băneasa, un sos de carne sau ragu gătit lent, la foc mic, astfel încât să fie super aromat și concentrat și un sos bechamel delicios, amestecat cu cașcaval, pentru toping.
Sosul ragu este delicios și se pregătește la foc lent. Putem folosi carne tocată de vită, de porc, un amestec din cele două dar și carne tocată de pui sau curcan pentru o variantă mai light. De obicei, eu pregătesc o cantitate dublă de sos și ce rămâne pun la congelator, în pungi închise ermetic. În fiecare pungă pun 1-2 porții de sos, astfel încât să îl avem mereu la îndemână când ne dorim un prânz sau o cină rapidă! Până fierb pastele Băneasa, sosul se decongelează și sunt gata de cină!
În rețeta de Budincă de paste cu ragu se potrivesc de minune spiralele cu ou sau pastele scurte de la Paste Băneasa! Cu gustul clasic și iubit al pastelor cu ou, spiralele conțin ou lichid și grâu de cea mai bună calitate. Astfel, au o culoare deosebită, o textură care se păstrează foarte bine la fierbere și la cuptor și mai ales gustul unic al pastelor cu ou.
Vi le recomand cu mare drag!
Mai întâi tăiem ceapa mărunt, putem folosi ceapă roșie sau albă. Curățăm morcovul, țelina și păstârnacul. Dăm rădăcinoasele prin răzătoarea mică.
Le punem pe toate la călit, în ulei de măsline, într-o cratiță adâncă. Când legumele devin moi și sticloase, adăugăm carnea tocată. Amestecăm foarte bine, având grijă să rupem bucățile mari de carne folosind o lingură de lemn.
Când carnea capătă culoare maronie, e momentul să stingem sosul cu vin. Lăsăm la foc foarte mic aproximativ 20-30 minute, până când iese alcoolul din vin și rămâne doar aroma.
Punem apoi sosul de roșii, apă și condimentele. Lăsăm sosul să fiarbă, amestecând în când în când, 2-3 ore, la foc foarte mic.
Cât timp fierbe sosul ragu, noi pregătim sosul bechamel. Într-o cratiță încăpătoare, topim untul, apoi tragem de pe foc, punem făină în ploaie, amstecând bine cu telul, ca să nu rămână cocoloașe.
Turnăm laptele călduț, amestecând încontinuu, apoi condimentăm și punem din nou pe foc, la foc mic, amestecând până sosul se îngroașă. Tragem de pe foc și adăugăm cașcavalul răzuit.
Fierbem spiralele cu ou Băneasa al dente, urmând timpul de fierbere indicat pe ambalaj. Le scurgem din apa în care au fiert, fără a le trece pe sub jet de apă rece. Le amestecăm cu sosul de carne.
Punem amestecul de paste și sos ragu într-un vas termorezistent sau o tavă de 20×30 cm. Turnăm deasupra sosul alb. Nivelăm cu spatulă. Dăm Budinca de paste cu ragu în cuptorul încins la 180°C, timp de 25-30 minute sau până se rumenește ușor.
Budinca de paste cu ragu este gata pentru masa în familie! Toți vor iubi budinca și promit că va deveni o rețetă de familie foarte apreciată!
Alături de Paste Băneasa vă dorim poftă bună și rețete pline de inspirație!
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!