Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acasa > Rețete > Fel Principal > Paste cu carne tocată și sos de iaurt
Pentru sosul de carne tocată:
Pentru sosul de iaurt:
Paste cu carne tocată și sos de iaurt este probabil una din combinațiile cele mai surprinzătoare, dar cu siguranță una din cele mai plăcute. Aromele, gusturile și texturile pe care le vei întâlni în această rețetă, te vor convinge că merită să experimentezi rețete noi cât mai des.
Pentru ca rețeta de paste cu carne tocată și sos de iaurt să iasă delicioasă, trebuie să ai grijă să fierbi pastele corect. Pentru fiecare 100g de paste, folosește 1l de apă și 1 linguriță de sare.
Carnea tocată de vită va fi condimentată și aromată perfect. Scorțișoara aduce aromă plăcută, iar usturoiul desăvârșește gustul final. Poți pregăti carnea tocată cu 24 de ore înainte, dar o vei încălzi bine pentru a o combina cu paste.
Sosul de iaurt, care trebuie să fie combinat cu lămâie și usturoi, aducând o notă de prospețime pe care nu ai mai întâlnit-o într-o rețetă de paste, dar care te va cuceri. Dacă ți se pare că aroma de usturoi proaspăt poate fi prea puternică, poți să îl înlocuiești cu pudra de usturoi.
VEDETA REȚETEI
Am început cu pregătirea sosului. Am tocat o ceapă medie cât mai mărunt.
Am tăiat un ardei iute pe jumătate și am îndepărtat semințele și filamentele.
În uleiul încins, am călit ardeiul iute până am simțit mirosul acestuia. L-am scos și am adăugat ceapa. Când aceasta a devenit sticloasă și s-a înmuiat, am pus carnea tocată de vită. După 2-3 minute, am pus sare, piper proaspăt măcinat, boia dulce de ardei, scorțișoară și oregano uscat. Am amestecat și am prăjit carnea în jur de 5 minute. Am adăugat 2 căței de usturoi presați, apoi am adăugat 200 ml apă. Am pus capacul și am lăsat să fiarbă la foc mediu 20 minute, apoi fără capac încă 5 minute.
În acest timp, am pus pastele la fiert în apă cu sare. Le-am fiert 8 minute din momentul în care apa a început să clocotească.
Am pregatit sosul de iaurt, amestecând iaurtul cu usturoi dat prin presă, sare și suc de lămâie.
Am pus pastele scurse peste carnea tocată, am oprit focul și am amestecat. Am presărat semințe de pin ușor prăjite și pătrunjel tocat. Am amestecat și am împărțit pastele în farfurii.
La final, am pus sosul de iaurt ce merge de minune cu paste și carnea tocată plăcut aromată. Am mai presărat puțin pătrunjel verde pentru decor.
Poftă bună!
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!