Pătrate mari cu jumări și brânză

Autor rețeță:
Roxana Blenche

Rețetă

Gata în

30 min.

Porții

6

Paste făinoase cu ouă All season Băneasa

Ingrediente

Vezi rețeta Video

Mod de preparare

Descoperă gustul autentic al Maramureșului cu această rețetă tradițională de paste cu brânză și slănină! O combinație simplă, dar plină de savoare, care aduce pe masă aromele de acasă. Pastele sunt îmbogățite cu slănină crocantă și brânză sărată, pentru o masa delicioasă și reconfortantă. Este perfectă pentru iubitorii de tradiție!

Pasul 1

Începe prin a tăia slănina crudă afumată în cubulețe mici. Este important să păstrezi șoriciul pentru a deveni crocantă.

Pasul 2

Pune apă la fiert pentru paste. În momentul în care aceasta a ajuns în punctul de fierbere, adaugă pătratele mari cu ouă Băneasa și fierbe-le conform timpului indicat pe ambalaj.

Pasul 3

Pune slănina la prăjit într-o tigaie, pe foc mediu.

Pasul 4

Scurge pastele de apă.

Adaugă slănina, grăsimea topită și braânza de burduf sau brânza de oaie frământată (oricare din cele două variante îți place mai mult este ok). Poți face și o combinație între cele două tipuri de brânză.

Pasul 5

Amestecă la foc mic, până se topește toată brânza.

Opțional, pentru un gust și mai potențat, poți adăuga la final și puțina smântână deasupra.

Este un deliciuuu! Pur și simplu Maramureș în farfurie!

Vezi rețeta Video

Vezi Imagini cu Rețeta

VEZI REȚETA VIDEO

Ai mai putea încerca și...

Rețetă

Gata în

20 min.

Porții

4