Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
Acasa > Rețete > Fel Principal > Pătrate mari cu jumări și brânză
Descoperă gustul autentic al Maramureșului cu această rețetă tradițională de paste cu brânză și slănină! O combinație simplă, dar plină de savoare, care aduce pe masă aromele de acasă. Pastele sunt îmbogățite cu slănină crocantă și brânză sărată, pentru o masa delicioasă și reconfortantă. Este perfectă pentru iubitorii de tradiție!
Începe prin a tăia slănina crudă afumată în cubulețe mici. Este important să păstrezi șoriciul pentru a deveni crocantă.
Pune apă la fiert pentru paste. În momentul în care aceasta a ajuns în punctul de fierbere, adaugă pătratele mari cu ouă Băneasa și fierbe-le conform timpului indicat pe ambalaj.
Pune slănina la prăjit într-o tigaie, pe foc mediu.
Scurge pastele de apă.
Adaugă slănina, grăsimea topită și braânza de burduf sau brânza de oaie frământată (oricare din cele două variante îți place mai mult este ok). Poți face și o combinație între cele două tipuri de brânză.
Amestecă la foc mic, până se topește toată brânza.
Opțional, pentru un gust și mai potențat, poți adăuga la final și puțina smântână deasupra.
Este un deliciuuu! Pur și simplu Maramureș în farfurie!