Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
200g farfalle Băneasa
3 ardei kapia
1 linguriță oregano uscat
3 căței usturoi
2 linguri ulei de măsline
100ml smântână lichidă
50g pecorino
Sare și piper
Busuioc proaspăt
Paste cu ardei copt au o culoare senzațională, un gust minunat de toamnă, foarte ușor de pregătit, și absolut delicioase!
Toamna este sezonul ardeilor copți și poate mulți dintre voi vă gândiți la zacuscă sau tocană atunci când spuneți ardei copți.
V-ați gândit vreodată să îi combinați cu paste? Sosul de ardei copți este unul dintre cele mai bune sosuri. Îl iubesc!
Ca de obicei, am folosit pastele Băneasa. Și nu pot decât să mă bucur atunci când pot să le combin cu ingrediente noi.
Pentru astăzi am ales fundițele farfalle pentru forma lor drăgălașă, dar și pentru că sunt tare gustoase!
VEDETA REȚETEI
Pregătiți ardeii copți: încingeți cuptorul la 180 grade Celsius. Puneți ardeii pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și dați tava la cuptorul încins pentru 15-20 de minute, întorcând ardeii de pe o parte pe alta ca să se gătească complet.
Scoateți ardeii din cuptor și lăsăți-i să se răcorească ușor, dar nu foarte mult. Curățați ardeii de pielițe și semințe și lăsați-i deoparte.
Pregătiți sosul: într-o tigaie încingeți uleiul de măsline. Adăugați cățeii de usturoi tocați mărunt și căliți câteva secunde până ce capătă o aromă plăcută, având grijă să nu se ardă.
Luați tigaia de pe foc, adăugați ardeii curățați și oregano uscat, condimentati cu sare și piper. Puneți tot conținutul tigăii în vasul unui mixer vertical sau în vasul unui robot de bucătărie. Mărunțiți totul bine până ce obțineți un sos fin.
În aceeași tigaie în care ați gătit ardeii și usturoiul turnați piureul obținut. Lăsați deoparte.
Pregătiți pastele: Umpleți cu apă o oală mare, adăugați o lingură de sare. Aduceți apa la punctul de fierbere și adăugați pastele farfalle. Amestecați ușor și lăsăți să fiarbă pentru 7 minute.
Așezați pe foc tigaia cu piureul de ardei, apoi turnați smântâna lichidă peste piure. Amestecați bine după care adăugați pastele fierte împreună cu o ceașcă din apaă în care au fiert pastele. Aduceți la punctul de fierbere și gătiți 1-2 minute până ce pastele sunt acoperite cu sos.
La final adăugați pecorino ras. Amestecați din nou foarte bine și așezați pastele pe farfurii.
Garnisiți cu pecorino tăiat fâșiuțe și frunze proaspete de busuioc.
Enjoy!
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!