Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acasa > Rețete > Fel Principal > Paste Carbonara – Rețetă originală
Deși pastele carbonara se pot prepara cu diferite tipuri de paste de la fettuccine, linguine sau rigatoni, spaghetele rămân alegerea numărul 1 pentru rețeta originală de paste carbonara.
Vă invităm să testați rețeta originală de paste carbonara și să vă bucurați de gustul deosebit al acestui preparat delicios!
Primul pas este să înlături șoriciul de pe guanciale, urmând ca ulterior să tai bucata de șuncă în cubulețe mici. Prăjește guanciale într-o tigaie, până acesta se rumenește bine.
Transferă-l apoi într-un castron.
Pune la fiert apă într-o oală încăpătoare și adaugă puțină sare. Apoi pune pastele și fierbe-le conform timpului indicat pe ambalaj.
Într-un bol, separă gălbenușurile de albușuri.
Peste gălbenușuri, răzuiește pecorino romano și adaugă sare, piper și un polonic din apa în care au fiert pastele.
Următorul pas important din rețeta originală de paste carbonara este să adaugi pastele în tigaia în care ai prăjit cubulețele de guanciale și să presari sare și piper. Nu uita să amesteci foarte bine!
Peste spaghetele din tigaie, adaugă gălbenușurile și amestecă energic.
Transferă pastele în bolul în care ai pus inițial gălbenușurile și adaugă un polonic de apă. Presară piper proaspăt, adaugă cubulețele de guanciale și răzuiește puțin pecorino romano.
Rețeta de paste carbonara este gata! Se servesc calde și îți garantăm că sunt un adevărat deliciu!
Originea numelui rețetei de paste carbonara este incertă, totuși cea mai răspândită ipoteză este cea conform căreia acest tip de mâncare era preferat de cărbunarii italieni care în secolul al XIX-lea lucrau în Munții Apenini la transformarea lemnului în cărbune, iar în pauze mâncau o masă pe bază de brânză, ouă și carne cu slănină. Așadar, se crede că etimologia cuvântului provine din „carbonaro”, care în limba italiană înseamnă „cărbunar”.
De asemenea, prima referire scrisă despre rețeta de paste carbonara apare în ziarul La Stampa în 1950, unde era descrisă ca un fel de mâncare apreciat de militarii americani. La scurt timp după aceea, rețeta de paste carbonara apare și în cartea clasică din 1954 a lui Elizabeth David, Italian Food.
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!