Paste Carbonara – Rețetă originală

Autor rețeță:
Roxana Blenche

Rețetă

Gata în

25 min.

Porții

4

Paste din grâu dur All season Băneasa

Ingrediente

Vezi rețeta Video

Mod de preparare

Deși pastele carbonara se pot prepara cu diferite tipuri de paste de la fettuccine, linguine sau rigatoni, spaghetele rămân alegerea numărul 1 pentru rețeta originală de paste carbonara.

Vă invităm să testați rețeta originală de paste carbonara și să vă bucurați de gustul deosebit al acestui preparat delicios!

Pasul 1

Primul pas este să înlături șoriciul de pe guanciale, urmând ca ulterior să tai bucata de șuncă în cubulețe mici. Prăjește guanciale într-o tigaie, până acesta se rumenește bine.
Transferă-l apoi într-un castron.

Pasul 2

Pune la fiert apă într-o oală încăpătoare și adaugă puțină sare. Apoi pune pastele și fierbe-le conform timpului indicat pe ambalaj.

Pasul 3

Într-un bol, separă gălbenușurile de albușuri.

Peste gălbenușuri, răzuiește pecorino romano și adaugă sare, piper și un polonic din apa în care au fiert pastele.

Pasul 4

Următorul pas important din rețeta originală de paste carbonara este să adaugi pastele în tigaia în care ai prăjit cubulețele de guanciale și să presari sare și piper. Nu uita să amesteci foarte bine!

Pasul 5

Peste spaghetele din tigaie, adaugă gălbenușurile și amestecă energic.

Transferă pastele în bolul în care ai pus inițial gălbenușurile și adaugă un polonic de apă. Presară piper proaspăt, adaugă cubulețele de guanciale și răzuiește puțin pecorino romano.

Rețeta de paste carbonara este gata! Se servesc calde și îți garantăm că sunt un adevărat deliciu!

Despre pastele carbonara

Originea numelui rețetei de paste carbonara este incertă, totuși cea mai răspândită ipoteză este cea conform căreia acest tip de mâncare era preferat de cărbunarii italieni care în secolul al XIX-lea lucrau în Munții Apenini la transformarea lemnului în cărbune, iar în pauze mâncau o masă pe bază de brânză, ouă și carne cu slănină. Așadar, se crede că etimologia cuvântului provine din „carbonaro”, care în limba italiană înseamnă „cărbunar”.

De asemenea, prima referire scrisă despre rețeta de paste carbonara apare în ziarul La Stampa în 1950, unde era descrisă ca un fel de mâncare apreciat de militarii americani. La scurt timp după aceea, rețeta de paste carbonara apare și în cartea clasică din 1954 a lui Elizabeth David, Italian Food.

Vezi rețeta Video

Vezi Imagini cu Rețeta

VEZI REȚETA VIDEO

Ai mai putea încerca și...

Rețetă

Gata în

40 min.

Porții

4