Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
Budincă de macaroane cu brânză că în copilărie. Un deșert atât de simplu dar atât de gustos. Mâncăm cu plăcere budincă această și la grădiniță și acasă atunci când o pregătea mama.
Într-o zi, când eram la raftul de paște făinoase, am remarcat aceste macaroane de la Băneasa speciale chiar pentru budincă! Și atunci am zis că neapărat trebuie să le fac din nou! Au ieșit atât de bune încât m-am gândit să va las și vouă rețeta poate va fac poftă și o să vreți și voi să faceți această budincă!
Opțional, în această budincă se pot pune și stafide sau coajă de lămâie sau coajă de portocală. Însă eu am pregătit-o astăzi întocmai cum o făcea mama, simplă și delicioasă!
VEDETA REȚETEI
Eroina din bucătărie: Macaroane Clasice Băneasa 500g! Forma de paste Macaroni seamănă cu spaghetele groase, dar cu un centru gol. Această formă robustă se asortează perfect cu sosuri bogate pe bază de roșii, legume și brânză.
Pentru început, pregătiți macaroanele: Puneți la fiert o oală mare cu apă și sare. În momentul în care apă a dat în clocot, adăugat macaroanele și fierbeți-le pentru 7 minute.
Între timp, pregătiți o tavă pentru cuptor. Încingeți cuptorul la 190 grade Celsius. Ungeti tavă cu cu puțin unt și lăsați deoparte. Râdeți brânză telemea pe răzătoarea cu ochiuri mari și lăsați deoparte.
Într-un castron bateți ouăle împreună cu zahărul vanilat, apoi adăugați laptele. Amestecați până obțineți o compoziție omogenă.
După cele 7 minute scurgeți macaroanele de apă în care au fiert. Puneți în tavă pregătită jumătate din cantitatea de macaroane. Peste macaroane presărați jumătate din cantitatea de brânză și jumătate din cantitatea de zahăr.
Continuați cu restul de macaroane după care restul de brânză și restul de zahăr. Pe deasupra turnați în fir subțire amestecul de ouă și lapte.
Din loc în loc puneți bucățele de unt. Dați tavă cu budincă la cuptorul încins și coaceți pentru 35-40 de minute până ce budincă este rumenă la suprafață.
Scoateți budincă din cuptor și lăsăți-o sa se răcorească la temperatura camerei. Se poate consumă caldă sau chiar rece.
A două zi parcă este și mai bună rece!
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!