Budincă de macaroane cu brânză

Autor rețeță:
Andreea's Chinesefood

Rețetă

Gata în

45 min.

Porții

6

Paste fără ou All season Băneasa

Ingrediente

  • 450g macaroane Băneasa
  • 350g brânză telemea
  • 150g zahăr
  • 4 ouă
  • 100ml lapte
  • Zahăr vanilat
  • 50g unt
  • 2 lingurițe sare pentru fiert macaroanele

Mod de preparare

Budinca de macaroane cu brânză ca în copilărie.

Un desert atât de simplu dar atât de gustos. Mâncam cu plăcere budinca aceasta și la grădiniță și acasă atunci când o pregătea mama.

Într-o zi, când eram la raftul de paste făinoase, am remarcat aceste macaroane de la Băneasa speciale chiar pentru budincă! Și atunci am zis că neapărat trebuie să le fac din nou! Au ieșit atât de bune încât m-am gândit să vă las și vouă rețeta, poate vă fac poftă și o să vreți și voi să faceți această budincă!

Opțional, în această budincă se pot pune și stafide sau coajă de lămâie sau coajă de portocală. Însă eu am pregătit-o astăzi întocmai cum o făcea mama, simplă și delicioasă!

Pasul 1

Pentru început, pregătiți macaroanele: Puneți la fiert o oală mare cu apă și sare.

În momentul în care apa a dat în clocot, adăugați macaroanele și fierbeți-le pentru 7 minute.

Pasul 2

Între timp, pregătiți o tavă pentru cuptor. Încingeți cuptorul la 190 grade Celsius.

Ungeti tava cu cu puțin unt și lăsați deoparte. Râdeți brânză telemea pe răzătoarea cu ochiuri mari și lăsați deoparte.

Pasul 3

Într-un castron bateți ouăle împreună cu zahărul vanilat, apoi adăugați laptele. Amestecați până obțineți o compoziție omogenă.

Pasul 4

După cele 7 minute scurgeți macaroanele de apa în care au fiert. Puneți în tava pregătită jumătate din cantitatea de macaroane. Peste macaroane presărați jumătate din cantitatea de brânză și jumătate din cantitatea de zahăr.

Continuați cu restul de macaroane după care restul de brânză și restul de zahăr. Pe deasupra turnați în fir subțire amestecul de ouă și lapte.

Din loc în loc puneți bucățele de unt. Dați tava cu budincă la cuptorul încins și coaceți pentru 35-40 de minute până ce budincă este rumenă la suprafață.

Scoateți budincă din cuptor și lăsăți-o sa se răcorească la temperatura camerei.

Se poate consuma caldă sau chiar rece.

A doua zi parcă este și mai bună rece!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

Rețetă

Gata în

30 min.

Porții

2