Budincă de macaroane cu brânză

Autor rețeță:
Andreea's Chinesefood

Pasionată de bucătăria și cultura chinezească și nu numai, Andreea de la Andreea Chinese Food ne îmbie cu arome și rețete extrem de variate, transpuse mereu într-un design de poveste.

Rețetă

Gata în

45 min.

Porții

6

Paste All season Băneasa

Ingrediente

  • 450 g macaroane Băneasa
  • 350 g brânză telemea
  • 150 g zahăr
  • 4 ouă
  • 100 ml lapte
  • Zahăr vanilat
  • 50 g unt
  • 2 lingurițe sare pentru fiert macaroanele

Mod de preparare

Budincă de macaroane cu brânză că în copilărie. Un deșert atât de simplu dar atât de gustos. Mâncăm cu plăcere budincă această și la grădiniță și acasă atunci când o pregătea mama.

Într-o zi, când eram la raftul de paște făinoase, am remarcat aceste macaroane de la Băneasa speciale chiar pentru budincă! Și atunci am zis că neapărat trebuie să le fac din nou! Au ieșit atât de bune încât m-am gândit să va las și vouă rețeta poate va fac poftă și o să vreți și voi să faceți această budincă!

Opțional, în această budincă se pot pune și stafide sau coajă de lămâie sau coajă de portocală. Însă eu am pregătit-o astăzi întocmai cum o făcea mama, simplă și delicioasă!

VEDETA REȚETEI

Eroina din bucătărie: Macaroane Clasice Băneasa 500g! Forma de paste Macaroni seamănă cu spaghetele groase, dar cu un centru gol. Această formă robustă se asortează perfect cu sosuri bogate pe bază de roșii, legume și brânză.

Pasul 1

Pentru începutpregătiți macaroanele: Puneți la fiert o oală mare cu apă și sare. În momentul în care apă a dat în clocot, adăugat macaroanele și fierbeți-le pentru 7 minute.

Pasul 2

Între timppregătiți o tavă pentru cuptor. Încingeți cuptorul la 190 grade Celsius. Ungeti tavă cu cu puțin unt și lăsați deoparte. Râdeți brânză  telemea pe răzătoarea cu ochiuri mari și lăsați deoparte.

Pasul 3

Într-un castron bateți ouăle împreună cu zahărul vanilat, apoi adăugați laptele. Amestecați până obțineți o compoziție omogenă.

Pasul 4

După cele 7 minute scurgeți macaroanele de apă în care au fiert. Puneți în tavă pregătită jumătate din cantitatea de macaroane. Peste macaroane presărați jumătate din cantitatea de brânză și jumătate din cantitatea de zahăr.

Continuați cu restul de macaroane după care restul de brânză și restul de zahăr. Pe deasupra turnați în fir subțire amestecul de ouă și lapte.

Din loc în loc puneți bucățele de unt. Dați tavă cu budincă la cuptorul încins și coaceți pentru 35-40 de minute până ce budincă este rumenă la suprafață.

Scoateți budincă din cuptor și lăsăți-o sa se răcorească la temperatura camerei. Se poate consumă caldă sau chiar rece.

A două zi parcă este și mai bună rece!

Vezi Imagini cu Rețeta