Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
Acasa > Rețete > Fel Principal > Paste serpentelli cu chifteluțe la cuptor
Rețeta celor mai delicioase serpentelli cu chifteluțe la cuptor o găsiți mai jos!
Ceapă tocată mărunt o calim în puțin ulei. Dăm prin mașina de tocat carnea, pâinea înmuiată în apă, cartoful, ceapa și usturoiul. Punem lângă acestea verdeață tocată, oul, asezonăm cu sare și piper și amestecăm pasta de carne până se omogenizează.
Modelăm între palmele umezite cu apă bile de carne pe care le dăm prin făînă și le punem pe o farfurie, pregătind întâi toate chifteluțele, apoi ne apucăm să le prăjim in uleiul încins.
Prăjim chifteluțele pe amble părți în ulei încins bine, până se rumenesc puțin pe toată suprafață. Nu le rumenim foarte tare pentru a nu le usca în momentul în care le dăm la cuptor.
Pregătim apoi sosul bechamel: topim untul la foc mic, adăugăm făina și o calim în jur de un minut amestecând continuu. Adăugăm încet laptele și ținem la foc mic până ajungem la consistența dorită (nu trebuie să fie foarte gros).
Asezonăm cu sare, piper și un praf de nucșoară. Punem pastele la fiert in apă cu sare, apoi le scurgem.
Într-un vas termorezistent tapetat cu unt și pesmet punem un rând de paste, cuburi de cașcaval, sos bechamel, asezonăm cu puțină sare și piper, adăugând și câteva frunzulițe de cimbrișor.
Aranjăm încă un strat de paste, chifteluțe, sos bechamel, cuburi de cașcaval frunzulițe de cimbrișor. Dăm vasul în cuptorul preîncălzit la 200°C timp de 20 minute, sau până începe să se rumeneasca puțin.
Servim pastele Serpentelli cu chifteluțe imediat.
Hmm, tare bune!