Pasta salsiccia e pomodoro

Autor rețeță:
Teo's Kitchen

Rețetă

Gata în

30 min.

Porții

4

Paste din grâu dur All season Băneasa

Ingrediente

  • 500g cârnat proaspăt
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 500g roșii cherry
  • 3-4 căței de usturoi
  • Sare și piper după gust
  • Busuioc proaspăt
  • 200g mozzarella di buffala/burrata

Mod de preparare

Pastele sunt mereu o opțiune pentru mese pregătite ușor, rapid, dar pline de savoare. În rețeta noastră de Pasta salsiccia e pomodoro folosim cârnați proaspeți în stil italian – salsiccia, roșii sau roșii cherry – pomodori/pomodorini, mozzarella de bivoliță – mozzarella di buffala sau burrata, mult busuioc proaspăt și pastele mele preferate din grâu dur – Paste Băneasa.

Pentru această rețetă puteți folosi orice cârnați proaspeți doriți, cu cât mai condimentați cu atât mai bine!

La capitolul paste, vă recomand pastele scurte – penne, farfalle, fusilli.

 

Pasul 1

Îndepărtăm membrană de pe cârnați și îi prăjim în ulei de măsline, amestecând și rupând carnea cu lingură de lemn. Când cârnații sunt rumeniți, îi scoatem cu o sită și îi păstrăm la cald.

În grăsimea rămasă de la cârnați, punem roșiile cherry tăiate sferturi, usturoiul, sare și piper, Le călim la foc mare până roșiile sunt moi.

Pasul 2

Fierbem pastele în 4 litri de apă clocotită, respectând timpul indicat pe ambalaj. Scugem pastele, păstrăm puțină apă pentru sos.

Pasul 3

Punem roșiile în blender, împreună cu mozzarella/burrata și busuiocul. Adăugăm și 100ml din apă în care au fiert pastele. Dăm totul prin blender până avem un sos cremos.

Servim pastele cu sos de roșii, cârnații rumeniți, extra roșii proaspete și extra busuioc.

Să vă fie de cel mai bine!

Știai că?

Pastele sunt din două feluri de grâu: dur și moale. Pastele din grâu dur au un indice glicemic mai mic și sunt foarte bogate în proteine, ceea ce le face mai prietenoase cu silueta și mai ușor de digerat.

Dacă încă nu ai încercat produse din gama de paste din grâu dur de la Paste Băneasa, să știi că sunt de o calitate excelență. Sunt la același nivel cu pastele din Italia! Merită încercate sub orice formă îți plac: farfalle, spaghetti, penne, lasagna, tagliatelle..

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...