Paste rapide de post

Autor rețeță:
Teo's Kitchen

Rețetă

Gata în

40 min.

Porții

4

Paste din grâu dur Post Băneasa

Ingrediente

  • O ceapă albă
  • 2-3 căței usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • Sare
  • Piper
  • Oregano
  • Busuioc
  • Cimbru
  • 1 dovlecel (zucchini)
  • 1 ardei roșu
  • 300g ciuperci
  • O conservă roșii în suc propriu (500g)
  • 1 litru supă de legume sau apă
  • 350g spaghetti de grâu dur Băneasa
  • 100g frunze de spanac

Mod de preparare

Azi nu punem la fiert apă cu sare, azi nu scurgem pastele, azi nu facem sosuri complicate și mai ales…nu avem de spălat decât un singur vas!

De ce? Pentru că azi pregătim rețeta de Paste rapide de post – o rețeta colorată, hrănitoare și plină de legume delicioase!

Noi pregătim rețeta în varianta de post, dar o puteți personaliza foarte ușor, dacă doriți să folosiți carne. Puteți prăji cubulețe de bacon sau carne de pui o dată cu legumele și puteți adăuga la final parmezan, brânză feta, mozzarella sau burrata.

Parmesanul este foarte ușor de înlocuit cu fulgii de drojdie inactivă sau “parmezanul vegan” cum sunt ei numiți.

Ce legume mai puteți adăuga în rețeta de paste rapide de post? Boabe de porumb, mazăre sau soia edamame, puteți folosi ciupercile preferate, proaspete, congelate sau din conservă, cubulețe de morcovi, boabe de fasole sau năut, bine scurse din conservă.

Este o rețetă economică, pe care o puteți personaliza în funcție de ingredientele pe care le aveți la îndemână în frigider sau în cămară.

Supa de legume se pregătește foarte ușor: fierbem zarzavatul (morcovi, țelină, păstârnac, rădăcina de pătrunjel) în apă cu sare, până legumele sunt fierte și avem o supă concentrată. Scurgem legumele din supă și păstrăm supa la frigider sau la congelator, în pungi închise ermetic, până la folosire.

Pasul 1

Mai întâi, pregătim legumele: tăiem ceapa mărunt. Spălăm bine dovlecelul și îl tăiem cuburi (2x2cm), fără a-l curăța de coajă. Curățăm ciupercile și le tăiem bucăți potrivite. Spălăm ardeiul și îl tăiem cubulețe.

Pasul 2

Călim ceapa în ulei, până este translucidă. Adăugăm usturoiul trecut prin presă și condimentele. Le călim un minut împreună, amestecând des. Adăugăm toate legumele, amestecăm. Le călim împreună 5-6 minute. Adăugăm roșiile, spaghettele rupte în jumătate, supa de legume.

Pasul 3

Lăsăm totul să fiarbă 12-14 minute sau până lichidul scade și avem un sos dens, iar pastele sunt fierte al dente. Adăugăm și spanacul, amestecăm și lăsăm pastele 3-5 minute să se odihnească înainte de servire.

Rețeta de Paste rapide de post este gata! E super ușor de adaptat în funcție de gusturile voastre și de legumele pe care le aveți în cămară.

Să vă fie de cel mai bine!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

spirale-baneasa-cu-sos-Alfredo-si-pui-0
Rețetă

Gata în

25 min.

Porții

3