Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Azi nu punem la fiert apă cu sare, azi nu scurgem pastele, azi nu facem sosuri complicate și mai ales…nu avem de spălat decât un singur vas!
De ce? Pentru că azi pregătim rețeta de Paste rapide de post – o rețeta colorată, hrănitoare și plină de legume delicioase!
Noi pregătim rețeta în varianta de post, dar o puteți personaliza foarte ușor, dacă doriți să folosiți carne. Puteți prăji cubulețe de bacon sau carne de pui o dată cu legumele și puteți adăuga la final parmezan, brânză feta, mozzarella sau burrata.
Parmesanul este foarte ușor de înlocuit cu fulgii de drojdie inactivă sau “parmezanul vegan” cum sunt ei numiți.
Ce legume mai puteți adăuga în rețeta de paste rapide de post? Boabe de porumb, mazăre sau soia edamame, puteți folosi ciupercile preferate, proaspete, congelate sau din conservă, cubulețe de morcovi, boabe de fasole sau năut, bine scurse din conservă.
Este o rețetă economică, pe care o puteți personaliza în funcție de ingredientele pe care le aveți la îndemână în frigider sau în cămară.
Supa de legume se pregătește foarte ușor: fierbem zarzavatul (morcovi, țelină, păstârnac, rădăcina de pătrunjel) în apă cu sare, până legumele sunt fierte și avem o supă concentrată. Scurgem legumele din supă și păstrăm supa la frigider sau la congelator, în pungi închise ermetic, până la folosire.
VEDETA REȚETEI
Mai întâi, pregătim legumele: tăiem ceapa mărunt. Spălăm bine dovlecelul și îl tăiem cuburi (2x2cm), fără a-l curăța de coajă. Curățăm ciupercile și le tăiem bucăți potrivite. Spălăm ardeiul și îl tăiem cubulețe.
Călim ceapa în ulei, până este translucidă. Adăugăm usturoiul trecut prin presă și condimentele. Le călim un minut împreună, amestecând des. Adăugăm toate legumele, amestecăm. Le călim împreună 5-6 minute. Adăugăm roșiile, spaghettele rupte în jumătate, supa de legume.
Lăsăm totul să fiarbă 12-14 minute sau până lichidul scade și avem un sos dens, iar pastele sunt fierte al dente. Adăugăm și spanacul, amestecăm și lăsăm pastele 3-5 minute să se odihnească înainte de servire.
Rețeta de Paste rapide de post este gata! E super ușor de adaptat în funcție de gusturile voastre și de legumele pe care le aveți în cămară.
Să vă fie de cel mai bine!
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!