Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
ABONEAZĂ-TE

Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acasa > Rețete > Fel Principal > Orez prăjit chinezesc
Un orez chinezesc prăjit corect are nevoie de puțin timp de pregătire, dar neapărat de un orez specific: orez Jasmine sau Basmati. Acest tip de orez are un conținut mic de amidon, este subțire, delicat, foarte aromat și plăcut la gust, pretându-se foarte bine la prăjit.
Găsiți mai jos toți pașii necesari pregătirii rețetei!
Pentru început, pregătește orezul Basmati. Deși are un conținut mai mic de amidon, este necesar ca înainte de fierbere să înlături o parte din amidonul de pe boabele de orez. Prin urmare, acesta necesită o spălare în 3-4 ape.
Spălarea orezului: pune orezul într-un bol și toarnă apă din belșug peste el. Clătește orezul în apă, până observi că aceasta începe să devină albicioasă.
Aruncă apa și toarnă peste orez altă apă curată. Clătește din nou.
Repetă operațiunea încă de două ori, până observi că apa din bol este curată și poți vedea orezul clar în ea.
Aruncă apa și pune orezul într-o oală mică. Peste orez, toarnă 150ml apă rece. Pune oala pe foc și lasă să dea în clocot, amestecând de 2-3 ori, pentru ca orezul să nu se lipească de fundul oalei.
În momentul în care a dat în clocot, dă focul foarte mic și acoperă oala cu un capac. Lasă să fiarbă ăentru 12 minute la foc foarte mic, fără a lua capacul de pe oală.
După ce timpul de fierbere s-a încheiat, lasă oala cu capac ăentru 10 minute. Nu ridica capacul de pe oală în acest timp! Aburul format va continua să gătească orezul. După cele 10 minute, orezul este gata. Aburul format va continua să-l gătească.
După cele 10 minute, orezul este gata. Lasă-l să se răcească complet, după care pune-l într-un vas și dă-l la frigider pentru 24 de ore.
Pregătirea orezului prăjit: toacă mărunt partea albă de la ceapă (partea verdea o vei folosi la final) și usturoiul. Lasă-le deoparte.
Toacă oblic partea verde de la ceapă. Toacă morcovii cubulețe, puțin mai mari decât mazărea.
Într-o tigaie sau într-un wok, încinge 2 linguri de ulei vegetal. Într-un castron bate ouăle cu un praf de sare și unul de piper. Toarnă oul bătut în wok și începe să amesteci cu o spatulă de bambuc, până obții bucățele mici de omletă.
Scoate omleta pe o farfurie și las-o deoparte.
Cu ajutorul unui șervețel, șterge bine tigaia. Toarnă 2 linguri de ulei în tigaie și lasă sp se încingă. Adaugă partea albă de la ceapa verde tocată mărunt împreună cu usturoiul tocat.
Călește câteva secunde până ce capătă un miros plăcut, având grijă sp nu se ardă usturoiul. Adaugă orezul fiert și răcit și începe să amesteci. Apasă câteva secunde orezul cu spatula, amestecă și întoarce orezul pe partea cealaltă.
Prăjește orezul pentru 2-3 minute până ce devine uscat.
Adaugă morcovii tocați cubulețe și mazărea congelată și bine scursă de apă. Amestecă și condimentează cu sare și piper alb. Continuă să gătești pentru încă 1-2 minute. Toarnă sosul de soia pe marginile tigăii și continuă să amesteci.
Peste orezul prăjit, pune bucățile de omletă și amestecă din nou.
La final, toarnă uleiul de susan, partea verdea de la ceapa verde tăiată oblic și amestecă pentru ultima dată.
Pune în boluri și poți mânca acest orez ca atare sau îl poți cunsuma alături de mâncăruri pe bază de carne.
Este excelent! Îl poți pregăti și cu alte legume, carne de pui, șuncă, cârnați sau creveți.
Poftă bună!
Intră în comunitatea Băneasa și rămâi la curent cele mai noi rețete și sfaturi ale specialiștilor noștri!
Acest site web folosește cookie-uri astfel încât să vă putem oferi cea mai bună experiență de utilizator posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browser-ul dvs. și îndeplinesc funcții precum recunoașterea dvs. atunci când reveniți pe site-ul nostru web și ajutarea echipei noastre să înțeleagă care secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și utile.
Cookie-ul strict necesar ar trebui să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele dumneavoastră pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivați acest cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site web va trebui să activați sau să dezactivați din nou cookie-urile.
Acest site web folosește Google Analytics pentru a colecta informații anonime, cum ar fi numărul de vizitatori ai site-ului și cele mai populare pagini.
Păstrarea acestui cookie activat ne ajută să ne îmbunătățim site-ul web.
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!
Acest site web folosește următoarele cookie-uri suplimentare:
Vă rugăm să activați mai întâi modulele cookie strict necesare, astfel încât să vă putem salva preferințele!