Spaghetti cu spanac și roșii

Autor rețeță:
Teo's Kitchen

Rețetă

Gata în

15 min.

Porții

2

Paste din grâu dur All season Băneasa

Ingrediente

  • 200g spaghetti Băneasa grâu dur
  • 3 linguri ulei de măsline exra virgin
  • 250g roșii cherry
  • 100g baby spanac (sau mix de salată cu baby spanac)
  • 15-20 frunze de busuioc proaspăt
  • 4 căței de usturoi trecuți prin presă
  • o linguriță oregano uscat
  • sare și piper după gust
  • un praf fulgi de ardei iute (opțional)
  • 50g parmesan proaspăt răzuit (opțional)
  • spaghetti cu spanac și roșii

Mod de preparare

Spaghetti cu spanac și roșii este o rețeta foarte simplă dar extrem de delicioasă. O pregătiți cu totul în mai puțin de 20 de minute, deci este perfectă pentru serile din timpul săptămânii, când ajungem acasă târziu de la birou și dorim să avem o cină rapidă și caldă, dar și un prânz rapid și hrănitor care să ii aștepte pe copii când ajung acasă.

Ingredientele sunt la îndemână și le găsim proaspete, pe tot parcursul anului: roșii cherry, baby spanac, usturoi, ulei de măsline și, cel mai important, paste de foarte bună calitate.

Pasul 1

Punem la fiert 2 litri de apă. Când această clocotește, punem un praf de sare și adăugăm spaghettele. Le fierbem după timpul indicat pe ambalaj, astfel încât să fie al dente.

Pasul 2

Între timp, ne ocupăm de sos: într-o tigaie încăpătoare punem uleiul de măsline, fulgii de ardei și usturoiul trecut prin presă și le sotam 1-2 minute, la foc mic, fără a încinge înainte uleiul de măsline.

Pasul 3

Adăugăm roșiile cherry, sare, piper și oregano și le sotam împreună 4-5 minute, sau până roșiile sunt moi, apăsând cu lingură astfel încât să iasă și zeamă din roșii.

Pasul 4

Când pastele sunt fierte, le scurgem din apă în care au fiert, păstrând cca o jumătate de cană. Apă în care au fiert paștele are amidon și acesta ne ajută să avem un sos cremos, care va acoperi foarte bine pastele.

Pasul 5

Punem pastele peste roșii, amestecăm și turnam 100ml din apă în care au fiert paștele sau cât doriți, în funcție de consistentă pe care o doriți pentru sos. Punem apoi și spanacul, amestecăm bine și lăsăm pe foc 1-2 minute, sau până spanacul este moale. Potrivim la gust de sare și piper și, la final, dacă doriți, puteți pune și parmesan proaspăt răzuit.

Poftă bună!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...

DSC_2667
Rețetă

Gata în

35 min.

Porții

3