Paste la cuptor cu pesto și spanac

Autor rețeță:
Andreea's Chinesefood

Rețetă

Gata în

30 min.

Porții

2

Paste fără ou All season Băneasa

Ingrediente

  • 200g paste penne Băneasa
  • 250g spanac proaspăt
  • 30g busuioc proaspăt
  • 40g semințe de pin
  • Coajă rasă de la 1 lămâie bio
  • 70g parmezan ras
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 50ml ulei de măsline
  • Sare și piper proaspăt măcinat
  • 100 g mozzarella rasă

Mod de preparare

Cât încă vremea nu este foarte caldă afară, mai putem coace la cuptor câteva feluri de mâncare preferate. Odată ce am gătit aceste paste la cuptor, m-am întrebat de ce nu am făcut-o chiar mai devreme căci au ieșit tare bune!

Dacă eșți mare fan paste, să știi că această rețetă este chiar pentru ține! Toți știm că odată ce ai gătit niște paste, nu-ti mai rămâne decât să le mănânci imediat, căci a doua zi își schimbă consistența și nu mai sunt atât de bune și proaspete. Însă dacă le gătești la cuptor, după rețeta mea, te asigur că te vei putea bucura de gustul proaspăt al pastelor chiar și 2-3 zile!

Bineînțeles că nu orice paste se potrivesc pentru acest fel de mâncare la cuptor. Spre exemplu, fideaua proaspătă sau tagliatelle nu și-ar păstra textura dacă ar fi gătite la cuptor. De-a lungul timpului am testat mai multe paste și am ajuns la concluzia că pastele penne sau fusilli se pretează cel mai bine.

Cu această ocazie am testat pastele Băneasa ca să văd cum se comportă la copt și mi-au plăcut tare mult! Pastele și-au păstrat forma și textura, iar gustul lor a devenit și mai bun în combinație cu sosul de pesto!

Pasul 1

Pentru început, încingeți cuptorul la 180 grade Celsius.

Puneți pe foc o oală mare cu apă împreună cu 1 lingură de sare, lăsăți apa să fiarbă. Când apa a dat în clocot, adăugați pastele penne și amestecați ușor ca pastele să nu se lipească de fundul oalei. Fierbeți pastele pentru aproximativ 7 minute. Strecurați pastele și turnați-le într-un bol încăpător. Nu aruncați toată apă, ci păstrați 1 polonic din apa în care au fiert pastele.

Pasul 2

Între timp pregătiți pesto: într-un blender puneți busuiocul proaspăt și spanacul. Porniți blenderul și pasați totul bine până obțineți un piure. Adăugați semințele de pin, coaja rasă de lămâie, sucul de lămâie și parmezanul ras. Potriviți de sare și piper.

Pasul 3

Blendați totul până obțineți un piure fin. Cât blenderul încă este pornit, turnați treptat în fir subțire uleiul de măsline. Ideal este să nu turnați tot uleiul deodată, ci să îl încorporați treptat, astfel încât să nu obțineți un pesto cu aspect de “tăiat”. Turnați apa păstrată în care au fiert pastele și amestecați pentru ultima dată.

Pasul 4

Turnați sosul pesto peste paștele din castron și amestecați totul foarte bine astfel încât paștele să fie acoperite integral cu sos. Puneți paștele într-o tavă și nivelati totul bine. Pe deasupra presărați mozzarella rasă. Dați paștele la cuptorul încins pentru 20 de minute până ce mozzarella este topită și capătă o crusta aurie.

Serviți fierbinți. A doua zi se pot reîncălzi și devin la fel de bune ca în prima zi!

Enjoy!

Vezi Imagini cu Rețeta

Ai mai putea încerca și...