Contact
- office@mpbaneasa.ro
- +40 21 232 2331
- Str. Răsăritului nr. 47, Buftea,România
Acasa > Rețete > Fel Principal > Spaghetti Băneasa cu sos ragu de pui și porc
Pentru sos:
Încearcă o rețetă gustoasă de paste, perfecte pentru prânz sau cină!
Curățăm morcovul, țelina și ceapa, le spălăm. Radem morcovul (prin răzătoarea cea mai fină), apoi tocăm cubulețe mici ceapa, țelina și baconul.
Topim untul într-o tigaie. Când acesta începe să sfârâie, adăugăm legumele rase și baconul pentru a le căli la foc mic până se înmoaie, apoi punem usturoiul zdrobit și lăsăm câteva secunde să se calească.
Adăugăm cele două tipuri de carne, praful de cuișoare, oregano și frunza de dafin. Condimentăm cu sare și piper proaspăt măcinat și lăsăm pe foc, amestecând destul de des, până când carnea este bine rumenită și ușor crocantă.
Apoi turnăm vinul și fierbem în jur de 10 minute, continuând să amestecăm constant. După ce se evaporă vinul, adăugăm pastă de tomate, pe care am dizolvat-o în 200 ml supă de vită fierbinte, pulpă de roșii și bulionul, amestecăm, acoperim vasul cu un capac și lăsăm să fiarbă la foc mic în jur de o oră și jumătate.
Vom amesteca cât de des putem și eventual mai adăugăm supă /apă dacă se evaporă lichidul prea repede. Spre sfârșit adăugăm laptele și lăsăm să fiarbă până scade compoziția.
Când sosul este gata, îl menținem la căldură și pregătim pastele conform instrucțiunilor de pe pachet.
Scurgem pastele, le trecem sub jet de apă rece, apoi le punem în boluri. Peste acestea punem sos și parmezan ras și servim.
Hmmm, sunt perfecte!
Poftă bună!